Срби покорили одбојкашку Европу

Тијана Бошковић, коректор Србије, најбоља играчица ЕП 2019, проглашена је трећи пут узастопно за најбољу одбојкашицу Европе. Урош Ковачевић, примач Србије, најбољи играч ЕП 2019. проглашен је за најбољег играча Европе, а Слободан Ковач, први тренер сениора Србије, Европског шампиона проглашен је за најбољег тренера у Европи у 2019, на свечаности одржаној у хотелу Маринела у Софији.  

Остали спортови 25.10.2019 | 21:57
Срби покорили одбојкашку Европу
Овакав избор апсолутно не чуди с обзиром на то да су и одбојкашице и одбојкаши Србије освојили златне медаље на шампионатима Европе, али међу лауреатима, слободно можемо рећи, неправедно је изостављен Зоран Терзић, селектор шенске репрезентације, вјероватно зато што је одавно ван конкуренције.

Масимо Барболини из Италије проглашен је за најбољег тренера у конкуренцији одбојкашица. Награду за животно дјело су добили Данчо Лазаров, предсједник Одбојкашке федерације Бугарске, Неслихан Демир Гулер из Турске, Франческа Пићинини из Италије, Димитар Каров из Бугарске и Бас ван де Гор из Холандије.

За ЦЕВ такмичење године проглашена су сва првенства Европе одиграна у 2019. години. 

“Краљице плаже” су Тина Граудина и Анастасија Кравченока из Летоније, док су титулу “Краљеви плаже” добили Вјачеслав Красиљников и Олег Стојановски из Русије.

Најбољи беацх – воллеy тренер у 2019. години је Каре Мол из Норвешке.

Зоран Гајић, предсједник ОСС, Ђула Мештер, први потпредсједник ОСС, и Јелена Николић, потпредсједник ОСС, присуствовали су Гала свечаности у Софији.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар