Srbi pokorili odbojkašku Evropu

Tijana Bošković, korektor Srbije, najbolja igračica EP 2019, proglašena je treći put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope. Uroš Kovačević, primač Srbije, najbolji igrač EP 2019. proglašen je za najboljeg igrača Evrope, a Slobodan Kovač, prvi trener seniora Srbije, Evropskog šampiona proglašen je za najboljeg trenera u Evropi u 2019, na svečanosti održanoj u hotelu Marinela u Sofiji.  

Ostali sportovi 25.10.2019 | 21:57
Srbi pokorili odbojkašku Evropu
Ovakav izbor apsolutno ne čudi s obzirom na to da su i odbojkašice i odbojkaši Srbije osvojili zlatne medalje na šampionatima Evrope, ali među laureatima, slobodno možemo reći, nepravedno je izostavljen Zoran Terzić, selektor šenske reprezentacije, vjerovatno zato što je odavno van konkurencije.

Masimo Barbolini iz Italije proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji odbojkašica. Nagradu za životno djelo su dobili Dančo Lazarov, predsjednik Odbojkaške federacije Bugarske, Neslihan Demir Guler iz Turske, Frančeska Pićinini iz Italije, Dimitar Karov iz Bugarske i Bas van de Gor iz Holandije.

Za CEV takmičenje godine proglašena su sva prvenstva Evrope odigrana u 2019. godini. 

“Kraljice plaže” su Tina Graudina i Anastasija Kravčenoka iz Letonije, dok su titulu “Kraljevi plaže” dobili Vjačeslav Krasiljnikov i Oleg Stojanovski iz Rusije.

Najbolji beach – volley trener u 2019. godini je Kare Mol iz Norveške.

Zoran Gajić, predsjednik OSS, Đula Mešter, prvi potpredsjednik OSS, i Jelena Nikolić, potpredsjednik OSS, prisustvovali su Gala svečanosti u Sofiji.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar