Партизану Јунајтед дође као Лучани!

Шта је урадио Партизан? Јунајтед претворио у Младост из Лучана! Младост из Лучана и Манчестер јунајтед победили су Партизан из једног шута у гол. "Ваљак" је у обе утакмице нападао и промашивао. . .

Фудбал 25.10.2019 | 23:30
Партизану Јунајтед дође као Лучани!
"Навијачи треба да буду поносни на свој тим, али и фудбалери Партизана на своје навијаче. Вау, атмосфера је била сјајна", рекао је после утакмице Оле Гунар Солскјер, износећи своје импресије после гостовања црно-белима у Лиги Европе.

Менаџер Манчестер јунајтеда, укратко, био је одушевљен атмосфером у Хумској, али и победом свог тима, која, по свему виђеном у четвртак увече, јасно је свима - није била заслужена. "Парни ваљак" је у најмању руку био равноправан и заслужио је барем бод.

О томе сведочи и статистика, као и констатација на месту капитена Партизана Владимира Стојковића да у фудбалу не побеђује увек бољи. Међутим, речи подршке и осећај поноса који су партизановци масовно акцентовали после болног пораза, довољан су потстицај и за тренера Милошевића и за његове пулене.

Уздигнуте главе, праћени аплаузом преко 20.000 навијача, напустили су терен. 

Статистика…

"Прво што морам да кажем јесте да сам поносан на своје саиграче, стручни штаб, публику и све који су синоћ допринели да се Партизан покаже у Европи у најбољем светлу. Мислим да смо одиграли одличну утакмицу, посебно после 20 минута, када се лопта само покренула и игра отворила", рекао је запажени Садик.

Рече популарни "Флекс", влогер на Јунајтедовом навијачком YоуТубе каналу, да је Партизанов Нигеријац ужасна верзија Ромелуа Лукакуа, а да је енглески тим од њега направио Дрогбу.

Из нашег угла, тај "лош Партизан" је од славног и неупоредиво богатијег Манчестер јунајтеда у четвртак направио Младост из Лучана, јер је мала разлика у виђеном на два последња меча црно-белих.

Јунајтеду дефинитивно не цветају руже ове сезоне и вероватно ће му Лига Европа бити највећа шанса да се наредне године пласира у Лигу шампиона. Из тог разлога је победа у Београду била императив за "црвене ђаволе", иако је Норвежанин поприлично измешао карте, па и формнацију у односу на сусрет са Ливерпулом (1:1) прошлог викенда.

Премијерлигаш у Београду није показао готово ништа. И знатно скромнијој београдској публици било је јасно да је Јунајтед рањив и да може бити угрожен у паклу стадиона Партизана.

Бег офанзивног левог бека, још увек тинејџера Брендона Вилијамса и тренутак непажње Немање Милетића, коштали су Партизан бодова, јер је Ентони Марсијал био неумољив са "креча" пред краја првог полувремена. Нажалост, баш у тренуцима када је "ваљак" одбацио терет страхопоштовања и храбрије започео силовите нападе према Серхију Ромеру. 

Гол је "висио" на другој страни терена, а догодио се подно јужне трибине... 

Нешто пре тога Џеси Лингард је погодио стативу након несигурне реакције одбране Партизана и то је од Манчестер јунајтеда било све!

А, у међувремену, тресла се статива гола Јунајтеда после шута Садика, док је ударац Такуме Асана прошао тик поред гола. Партизан је успео да скупоцени фудбалери из Енглеске делују и помало панично под ударима "парног ваљка".

Први напад црно-белих у другом полувремену био је наговештај да ћемо сличну слику гледати и у наставку утакмице, у којој је Манчестер јунајтед остао БЕЗ УДАРЦА НА ГОЛ. Тај "неспретни" Нигеријац је као шило прошао кроз одбрану ривала и тек пред казненим простпором, када није имао где, 80 милиона фунти плаћени Хари Мегвајер је морао да га руши. Шта тек рећи када му је маестрални Сејдуба Сума "поломио кичму", али из изгледне прилике није успео да превари голмана који има 96 наступа за "гаучосе"!?

И онда моменат који можда и највише боли партизановце...

За добру и храбру игру Партизан не да није награђен, већ је кажњен пљачком судије Естраде Фернандеза из Шпаније. За само пар минута код две руке гостујућих играча у казненом простору Јунајтеда, није видео основа за пенал. Код прве вероватно није ни било, али год друге, када је Милетић надвисио Скота Мектоминија, свакако јесте.

Чист као суза, само за Шпанца недовољно!

"Нападај, нападај, Партизане нападај", било је скандирање које је скоро пробијало "звучни зид" у последњим минутима утакмице. Навијачи нису одустајали, како се ближио крај све гласније су бодрили црно-беле. Ни њима жеље није мањкало, али јесте снаге.

"Остаје велики жал за шансама које смо пропустили и што нисмо барем одиграли реми, јер мислим да смо то, не само заслужили већ и много више. Иако се само бодови рачунају нама је ипак сатисфакција, не само то што су сви видели како смо одиграли, већ што смо добили овације публике после утакмице. Ово је Партизан који је понос и који може још више", рекао је Садик.

Партизану остаје да искрено жали за бољим резултатом, али и да на крилима добре игре отпутује за две седмице у Манчестер и Јунајтеду, ако је икако могуће, закомпликује живот у његовој кући, на чувеном Олд Трафорду.

Могуће је, зашто није?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Расо

26.10.2019 07:11

Ову утакмицу нас је унистио судија, 3 пенала није свирао а онај задњи морао је свирати. Не разумем ста је са варом, рекли су да це бити ал тако је Велики су Велики, не мозес се борити против рогатих

ОДГОВОРИТЕ