Partizanu Junajted dođe kao Lučani!

Šta je uradio Partizan? Junajted pretvorio u Mladost iz Lučana! Mladost iz Lučana i Mančester junajted pobedili su Partizan iz jednog šuta u gol. "Valjak" je u obe utakmice napadao i promašivao. . .

Fudbal 25.10.2019 | 23:30
Partizanu Junajted dođe kao Lučani!
"Navijači treba da budu ponosni na svoj tim, ali i fudbaleri Partizana na svoje navijače. Vau, atmosfera je bila sjajna", rekao je posle utakmice Ole Gunar Solskjer, iznoseći svoje impresije posle gostovanja crno-belima u Ligi Evrope.

Menadžer Mančester junajteda, ukratko, bio je oduševljen atmosferom u Humskoj, ali i pobedom svog tima, koja, po svemu viđenom u četvrtak uveče, jasno je svima - nije bila zaslužena. "Parni valjak" je u najmanju ruku bio ravnopravan i zaslužio je barem bod.

O tome svedoči i statistika, kao i konstatacija na mestu kapitena Partizana Vladimira Stojkovića da u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji. Međutim, reči podrške i osećaj ponosa koji su partizanovci masovno akcentovali posle bolnog poraza, dovoljan su potsticaj i za trenera Miloševića i za njegove pulene.

Uzdignute glave, praćeni aplauzom preko 20.000 navijača, napustili su teren. 

Statistika…

"Prvo što moram da kažem jeste da sam ponosan na svoje saigrače, stručni štab, publiku i sve koji su sinoć doprineli da se Partizan pokaže u Evropi u najboljem svetlu. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, posebno posle 20 minuta, kada se lopta samo pokrenula i igra otvorila", rekao je zapaženi Sadik.

Reče popularni "Fleks", vloger na Junajtedovom navijačkom YouTube kanalu, da je Partizanov Nigerijac užasna verzija Romelua Lukakua, a da je engleski tim od njega napravio Drogbu.

Iz našeg ugla, taj "loš Partizan" je od slavnog i neuporedivo bogatijeg Mančester junajteda u četvrtak napravio Mladost iz Lučana, jer je mala razlika u viđenom na dva poslednja meča crno-belih.

Junajtedu definitivno ne cvetaju ruže ove sezone i verovatno će mu Liga Evropa biti najveća šansa da se naredne godine plasira u Ligu šampiona. Iz tog razloga je pobeda u Beogradu bila imperativ za "crvene đavole", iako je Norvežanin poprilično izmešao karte, pa i formnaciju u odnosu na susret sa Liverpulom (1:1) prošlog vikenda.

Premijerligaš u Beogradu nije pokazao gotovo ništa. I znatno skromnijoj beogradskoj publici bilo je jasno da je Junajted ranjiv i da može biti ugrožen u paklu stadiona Partizana.

Beg ofanzivnog levog beka, još uvek tinejdžera Brendona Vilijamsa i trenutak nepažnje Nemanje Miletića, koštali su Partizan bodova, jer je Entoni Marsijal bio neumoljiv sa "kreča" pred kraja prvog poluvremena. Nažalost, baš u trenucima kada je "valjak" odbacio teret strahopoštovanja i hrabrije započeo silovite napade prema Serhiju Romeru. 

Gol je "visio" na drugoj strani terena, a dogodio se podno južne tribine... 

Nešto pre toga Džesi Lingard je pogodio stativu nakon nesigurne reakcije odbrane Partizana i to je od Mančester junajteda bilo sve!

A, u međuvremenu, tresla se stativa gola Junajteda posle šuta Sadika, dok je udarac Takume Asana prošao tik pored gola. Partizan je uspeo da skupoceni fudbaleri iz Engleske deluju i pomalo panično pod udarima "parnog valjka".

Prvi napad crno-belih u drugom poluvremenu bio je nagoveštaj da ćemo sličnu sliku gledati i u nastavku utakmice, u kojoj je Mančester junajted ostao BEZ UDARCA NA GOL. Taj "nespretni" Nigerijac je kao šilo prošao kroz odbranu rivala i tek pred kaznenim prostporom, kada nije imao gde, 80 miliona funti plaćeni Hari Megvajer je morao da ga ruši. Šta tek reći kada mu je maestralni Sejduba Suma "polomio kičmu", ali iz izgledne prilike nije uspeo da prevari golmana koji ima 96 nastupa za "gaučose"!?

I onda momenat koji možda i najviše boli partizanovce...

Za dobru i hrabru igru Partizan ne da nije nagrađen, već je kažnjen pljačkom sudije Estrade Fernandeza iz Španije. Za samo par minuta kod dve ruke gostujućih igrača u kaznenom prostoru Junajteda, nije video osnova za penal. Kod prve verovatno nije ni bilo, ali god druge, kada je Miletić nadvisio Skota Mektominija, svakako jeste.

Čist kao suza, samo za Španca nedovoljno!

"Napadaj, napadaj, Partizane napadaj", bilo je skandiranje koje je skoro probijalo "zvučni zid" u poslednjim minutima utakmice. Navijači nisu odustajali, kako se bližio kraj sve glasnije su bodrili crno-bele. Ni njima želje nije manjkalo, ali jeste snage.

"Ostaje veliki žal za šansama koje smo propustili i što nismo barem odigrali remi, jer mislim da smo to, ne samo zaslužili već i mnogo više. Iako se samo bodovi računaju nama je ipak satisfakcija, ne samo to što su svi videli kako smo odigrali, već što smo dobili ovacije publike posle utakmice. Ovo je Partizan koji je ponos i koji može još više", rekao je Sadik.

Partizanu ostaje da iskreno žali za boljim rezultatom, ali i da na krilima dobre igre otputuje za dve sedmice u Mančester i Junajtedu, ako je ikako moguće, zakomplikuje život u njegovoj kući, na čuvenom Old Trafordu.

Moguće je, zašto nije?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Raso

26.10.2019 07:11

Ovu utakmicu nas je unistio sudija, 3 penala nije svirao a onaj zadnji morao je svirati. Ne razumem sta je sa varom, rekli su da ce biti al tako je Veliki su Veliki, ne mozes se boriti protiv rogatih

ODGOVORITE