Јапански министар поднео оставку због слања поклона гласачима!

Ишу Сугавара јапански министар за трговину поднео је оставку након што је гласачима слао скупоцене лубенице, поморанџе, икру и матични млеч,чиме је прекршио изборни закон. Осим тога, понудио је и да породици једног бирача да 20. 000 јена, односно 185 долара.

Занимљивости 25.10.2019 | 21:00
Јапански министар поднео оставку због слања поклона гласачима!
Оптужбе јапанском министру Сугавару су први пут испливале у недељнику Шукан Буншун, где је објављено да је Сугаварина секретарица понудила 185 долара породици једног бирача који је преминуо.

У Јапану је обичај да се ожалошћеним породицама даје новац као нека врста саучешћа, али јапански изборни закон политичарима забрањује да гласачима дају било какве поклоне.

Недељник је такође објавио и листу поклона који су послати из његове канцеларије, укључујући икру бакалара и поморанџе, као и захвалнице од прималаца пошиљки.

Ишу Сугавара је рекао новинарима да се и даље одлучује да ли је прекршио закон, али да је он, ипак, одлучио да поднесе оставку, преноси Никеј Ејжијан ривју.

"Не желим да моји проблеми утичу на рад парламента", истакао је Сугавара.

Премијер Шинзо Абе рекао је да он такође сноси одговорност зато што је именовао Сугавару на место министра.

"Дубоко се извињавам народу Јапана", навео је Абе.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма

25.10.2019 19:27

Ви јапанци сте психицки лабилни и немате појма ста је демократија цуј дао Лимун додји код нас да те поткују и никад нецес помислити да дас оставку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

26.10.2019 12:29

Да постоји несто слицно на Балкану,ко зна колико (не)би било оних у политици.

Name

Реалиста

26.10.2019 14:52

Еееее далеко смо ми од Јапана.

ОДГОВОРИТЕ