Japanski ministar podneo ostavku zbog slanja poklona glasačima!

Išu Sugavara japanski ministar za trgovinu podneo je ostavku nakon što je glasačima slao skupocene lubenice, pomorandže, ikru i matični mleč,čime je prekršio izborni zakon. Osim toga, ponudio je i da porodici jednog birača da 20. 000 jena, odnosno 185 dolara.

Zanimljivosti 25.10.2019 | 21:00
Japanski ministar podneo ostavku zbog slanja poklona glasačima!
Optužbe japanskom ministru Sugavaru su prvi put isplivale u nedeljniku Šukan Bunšun, gde je objavljeno da je Sugavarina sekretarica ponudila 185 dolara porodici jednog birača koji je preminuo.

U Japanu je običaj da se ožalošćenim porodicama daje novac kao neka vrsta saučešća, ali japanski izborni zakon političarima zabranjuje da glasačima daju bilo kakve poklone.

Nedeljnik je takođe objavio i listu poklona koji su poslati iz njegove kancelarije, uključujući ikru bakalara i pomorandže, kao i zahvalnice od primalaca pošiljki.

Išu Sugavara je rekao novinarima da se i dalje odlučuje da li je prekršio zakon, ali da je on, ipak, odlučio da podnese ostavku, prenosi Nikej Ejžijan rivju.

"Ne želim da moji problemi utiču na rad parlamenta", istakao je Sugavara.

Premijer Šinzo Abe rekao je da on takođe snosi odgovornost zato što je imenovao Sugavaru na mesto ministra.

"Duboko se izvinjavam narodu Japana", naveo je Abe.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ma

25.10.2019 19:27

Vi japanci ste psihicki labilni i nemate pojma sta je demokratija cuj dao Limun dodji kod nas da te potkuju i nikad neces pomisliti da das ostavku!

ODGOVORITE
Name

Eh

26.10.2019 12:29

Da postoji nesto slicno na Balkanu,ko zna koliko (ne)bi bilo onih u politici.

Name

Realista

26.10.2019 14:52

Eeeee daleko smo mi od Japana.

ODGOVORITE