Од Нове године смањене цијене плина у БиХ

Управа БХ-Гаса упутиће сљедеће седмице Надзорном одбору приједлог за смањење цијене плина у БиХ уз детаљне израчуне колико би то смањење требало износити. Нижа цијена плина биће од Нове године.

Босна и Херцеговина 25.10.2019 | 11:44
Од Нове године смањене цијене плина у БиХ
Како је рекао директор Јасмин Салкић, већ се ради на плану пословања за 2020. годину у којем је планирано снижење због смањења цијена нафте и нафтних деривата.

– Министар Нермин Џиндић је послао упит због бриге за грађане, али и с еколошког аспекта. Већ у наредној седмици шаљемо документ с израчунима, а онда ћемо се консултовати с министром и обавијестити јавност – рекао је Салкић.

Подсјећања ради, плин је поскупио за 29,29 одсто од 1. маја ове године. Из Владе ФБиХ тада је саопштено како је одлука донесена цијенећи трошкове набавне цијене, тренутну позицију БХ-Гаса д.о.о. Сарајево, те стратешке пројекте уз разматрање свих аспеката пословања овог друштва. 

Директор БХ-Гаса рекао је тада како је повећање искључиво засновано на порасту цијена нафте и нафтних деривата у 2018. години, а да је слиједом тога дошло до директног повећања руске набавне цијене гаса.

Такође, тада је наведено како се БХ-Гас почео суочавати с енормним губицима на разлици између набавне и продајне цијене гаса, који су у мјесецу јануару на дневној бази износили отприлике 80.000 КМ.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рус

25.10.2019 14:19

Ал јос није 1 Април. Циркус куд год кренес. Срамота докле су нас довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.10.2019 15:44

када руси додју бице гаса дзаба ...

ОДГОВОРИТЕ