Шок: Први пик са драфта 2018. пао на допинг тесту!

Диандре Ејтон, који је изабран као први пик на драфту 2018. године, био је позитиван на допинг тесту на диуретике и одмах му је изречена суспензија.

Кошарка 25.10.2019 | 22:15
Шок: Први пик са драфта 2018. пао на допинг тесту!
На старту нове НБА сезоне стигла је шокантна вест.

Диандре Ејтон, којег су Финикс Санси изабрали прошле године на драфту као првог пика, прекршио је антидопинг правила, због чега је суспендован.

Млади кошаркаш је био позитиван на допинг тесту на диуретике, па му је изречена казна од 25 мечева забране играња, саопштила је лига. Суспензија је одмах ступила на снагу.

Реч је о забрањеним лековима који потпомажу избацивању вишка течности из организма.

Ејтон се правдао да је ненамерно узео лекове. Због тога, како преноси ЕСПН, Удружење играча НБА планира да поднесе захтев у намери да помогну Ејтону да му се казна смањи или у потпуности укине. Одбрана би требало да буде заснована на томе да центар Санса није са намером узео лекове који су на листи забрањених супстанци.

Диуретици су забрањени јер могу да покрију употребу дрога, а ЕСПН је објавио да су из извора који су добро упућени у Ејтонов случај сазнали да накнадни тест који је урађен младом кошаркашу није показао коришћење било каквих других забрањених супстанци.

"Желим да се извиним својој породици, целој организацији и заједници Санса, саиграчима, партнерима, нашим навијачима. Била је ово ненамерна грешка и, нажалост, унео сам у своје тело нешто чега нисам био свестан", навео је Ејтон у изјави за јавност.

"Свестан сам како овај несрећни случај може имати полседице на друге и због тога ми је веома жао. Изузетно сам разочаран што сам изневерио свој тим. Наставићу да радим са Удружењем играча лиге на случају и надам се позитивном решењу", напоменуо је играч Финикса.

Екипа Санса такође се огласила, након што јој је после првог меча сезоне званично стигао извештај о кршењу допинг правила Диандре Ејтона.

"У име организације Финикс Санс, тренер Монти Вилијамс и ја смо разочарани поступцима Диандре Ејтона који су довели до позитивног допинг теста и његове суспензије. То не подржава принципе које смо ми одредили као тим", навео је генерални менаџер Санса Џејмс Џонс у изјави за медије.

"Диандре је изразио дубоко кајање. Иако је суспендован, ми смо и даље посвећени његовом развоју на терену и ван њега. Његов прекршај не узимамо олако и желимо да разуме велики утицај који је имао на тим и читаву организацију Санса", стоји у изјави челника Финикса.

Диандре Ејтон, рођен на Бахамима који је завршио колеџ Аризона, нову сезону у НБА лиги почео је одлично. На првом мечу против Сакрамента у ноћи између среде и четвртка по средњеевропском времену дао је велики допринос победи, јер је постигао 18 поена и имао 11 скокова, уз четири блокаде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар