Šok: Prvi pik sa drafta 2018. pao na doping testu!

Diandre Ejton, koji je izabran kao prvi pik na draftu 2018. godine, bio je pozitivan na doping testu na diuretike i odmah mu je izrečena suspenzija.

Košarka 25.10.2019 | 22:15
Šok: Prvi pik sa drafta 2018. pao na doping testu!
Na startu nove NBA sezone stigla je šokantna vest.

Diandre Ejton, kojeg su Finiks Sansi izabrali prošle godine na draftu kao prvog pika, prekršio je antidoping pravila, zbog čega je suspendovan.

Mladi košarkaš je bio pozitivan na doping testu na diuretike, pa mu je izrečena kazna od 25 mečeva zabrane igranja, saopštila je liga. Suspenzija je odmah stupila na snagu.

Reč je o zabranjenim lekovima koji potpomažu izbacivanju viška tečnosti iz organizma.

Ejton se pravdao da je nenamerno uzeo lekove. Zbog toga, kako prenosi ESPN, Udruženje igrača NBA planira da podnese zahtev u nameri da pomognu Ejtonu da mu se kazna smanji ili u potpunosti ukine. Odbrana bi trebalo da bude zasnovana na tome da centar Sansa nije sa namerom uzeo lekove koji su na listi zabranjenih supstanci.

Diuretici su zabranjeni jer mogu da pokriju upotrebu droga, a ESPN je objavio da su iz izvora koji su dobro upućeni u Ejtonov slučaj saznali da naknadni test koji je urađen mladom košarkašu nije pokazao korišćenje bilo kakvih drugih zabranjenih supstanci.

"Želim da se izvinim svojoj porodici, celoj organizaciji i zajednici Sansa, saigračima, partnerima, našim navijačima. Bila je ovo nenamerna greška i, nažalost, uneo sam u svoje telo nešto čega nisam bio svestan", naveo je Ejton u izjavi za javnost.

"Svestan sam kako ovaj nesrećni slučaj može imati polsedice na druge i zbog toga mi je veoma žao. Izuzetno sam razočaran što sam izneverio svoj tim. Nastaviću da radim sa Udruženjem igrača lige na slučaju i nadam se pozitivnom rešenju", napomenuo je igrač Finiksa.

Ekipa Sansa takođe se oglasila, nakon što joj je posle prvog meča sezone zvanično stigao izveštaj o kršenju doping pravila Diandre Ejtona.

"U ime organizacije Finiks Sans, trener Monti Vilijams i ja smo razočarani postupcima Diandre Ejtona koji su doveli do pozitivnog doping testa i njegove suspenzije. To ne podržava principe koje smo mi odredili kao tim", naveo je generalni menadžer Sansa Džejms Džons u izjavi za medije.

"Diandre je izrazio duboko kajanje. Iako je suspendovan, mi smo i dalje posvećeni njegovom razvoju na terenu i van njega. Njegov prekršaj ne uzimamo olako i želimo da razume veliki uticaj koji je imao na tim i čitavu organizaciju Sansa", stoji u izjavi čelnika Finiksa.

Diandre Ejton, rođen na Bahamima koji je završio koledž Arizona, novu sezonu u NBA ligi počeo je odlično. Na prvom meču protiv Sakramenta u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu dao je veliki doprinos pobedi, jer je postigao 18 poena i imao 11 skokova, uz četiri blokade.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar