Браунови фаулови "исјекли" и њега и Звезду!

Морам да остајем у сали! Проблем америчког плејмејкера избацио је из нападачког ритма цео тим. Прочитајте шта је о тренутној ситуацији рекао после меча.

Кошарка 25.10.2019 | 13:23
Браунови фаулови "исјекли" и њега и Звезду!
Излазак из игре прекршајима оптерећеног племејкера Лоренца Брауна потпуно је успорио Црвену звезду у четвртак, а Барселона је била спремна да реагује, "стисне" одбрану и да то искористи.

Као и у првом делу меча, Американац је у трећој четвртини био принуђен да седне на клупу због проблема са фауловима, с тим да је у дуелу са Брендоном Дејвисом добио четврту личну грешку. И то 17 минута пре краја.

Каталонци су од тог тренутка свом снагом "притисли" Филипа Човића и онемогућили му да организује игру, као и остатку тима. Предност српске екипе 42:35 нагло је почела да се топи и серијом Барсе 13:2 "плус" је неповратно прешао на страну тима Светислава Пешића.

Звезда се од тог ударца није опоравила до краја, као што је и Браун после повратка на терен у последњој четвртини углавном ишао из грешке у грешку. Мучио се чак и да реализује зицере, па је у пар наврата чуо и звиждуке на свој рачун...

После меча, он је био сагласан са закључком да су га прекршаји избацили из баланса.

"Да, сигурно. Сви фаулови су то урадили. Трећи и четврти посебно, јер сам тад осетио да хватам ритам, а то ме је успорило. Ипак, морам да се суочим с тим", рекао је у свлачионици.

На питање шта је био разлог пораза, он је рекао оно што каже и статистика - да је Звезда изгубила превелики број лопти. Укупно чак 21. А, када се томе дода и седам промашених слободних бацања (од укупно 16)...

"Што се мене тиче, кључ су биле изгубљене лопте. Тимски смо играли чврсто, али свело се на изгубљене лопте и на промашаје".

Шта је потребно да се Звезда извуче из кризе после четири узастопна пораза?

"Морамо да наставимо да се боримо. Овде смо сваког дана, радимо напорно и кључ за преокрет је да се боримо. Прилично сам сигуран у то"

А, шта је њему лично потребно да би подигао ниво игре и стекао континуитет?

"Потребно је да остајем у сали. Овде сам да урадим посао и једино што је важно је да имам самопоуздање. Ови момци ми чувају леђа, ја чувам њихова и то је најважније што ми је потребно".

Као и још неки у екипи, некадашњи НБА плејмејкер је изненађен одласком Милана Томића.

"Још сам шокиран, још не знам шта се дешава. Надам се да је све у реду с њим, али 'шоу мора да се настави'. Желим му срећу", изјавио је Американац, пред којим је још рада да би испунио свој и тимски циљ да постане Звездин лидер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар