Braunovi faulovi "isjekli" i njega i Zvezdu!

Moram da ostajem u sali! Problem američkog plejmejkera izbacio je iz napadačkog ritma ceo tim. Pročitajte šta je o trenutnoj situaciji rekao posle meča.

Košarka 25.10.2019 | 13:23
Braunovi faulovi "isjekli" i njega i Zvezdu!
Izlazak iz igre prekršajima opterećenog plemejkera Lorenca Brauna potpuno je usporio Crvenu zvezdu u četvrtak, a Barselona je bila spremna da reaguje, "stisne" odbranu i da to iskoristi.

Kao i u prvom delu meča, Amerikanac je u trećoj četvrtini bio prinuđen da sedne na klupu zbog problema sa faulovima, s tim da je u duelu sa Brendonom Dejvisom dobio četvrtu ličnu grešku. I to 17 minuta pre kraja.

Katalonci su od tog trenutka svom snagom "pritisli" Filipa Čovića i onemogućili mu da organizuje igru, kao i ostatku tima. Prednost srpske ekipe 42:35 naglo je počela da se topi i serijom Barse 13:2 "plus" je nepovratno prešao na stranu tima Svetislava Pešića.

Zvezda se od tog udarca nije oporavila do kraja, kao što je i Braun posle povratka na teren u poslednjoj četvrtini uglavnom išao iz greške u grešku. Mučio se čak i da realizuje zicere, pa je u par navrata čuo i zvižduke na svoj račun...

Posle meča, on je bio saglasan sa zaključkom da su ga prekršaji izbacili iz balansa.

"Da, sigurno. Svi faulovi su to uradili. Treći i četvrti posebno, jer sam tad osetio da hvatam ritam, a to me je usporilo. Ipak, moram da se suočim s tim", rekao je u svlačionici.

Na pitanje šta je bio razlog poraza, on je rekao ono što kaže i statistika - da je Zvezda izgubila preveliki broj lopti. Ukupno čak 21. A, kada se tome doda i sedam promašenih slobodnih bacanja (od ukupno 16)...

"Što se mene tiče, ključ su bile izgubljene lopte. Timski smo igrali čvrsto, ali svelo se na izgubljene lopte i na promašaje".

Šta je potrebno da se Zvezda izvuče iz krize posle četiri uzastopna poraza?

"Moramo da nastavimo da se borimo. Ovde smo svakog dana, radimo naporno i ključ za preokret je da se borimo. Prilično sam siguran u to"

A, šta je njemu lično potrebno da bi podigao nivo igre i stekao kontinuitet?

"Potrebno je da ostajem u sali. Ovde sam da uradim posao i jedino što je važno je da imam samopouzdanje. Ovi momci mi čuvaju leđa, ja čuvam njihova i to je najvažnije što mi je potrebno".

Kao i još neki u ekipi, nekadašnji NBA plejmejker je iznenađen odlaskom Milana Tomića.

"Još sam šokiran, još ne znam šta se dešava. Nadam se da je sve u redu s njim, ali 'šou mora da se nastavi'. Želim mu sreću", izjavio je Amerikanac, pred kojim je još rada da bi ispunio svoj i timski cilj da postane Zvezdin lider.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar