Овако су с клупе видели Звездин пораз...

"Кад Хигинс изађе због прекршаја. . . " В. Д. тренера црвено-белих Андрија Гавриловић изазвао је позитивну реакцију против Барселоне, али она није одржана до краја меча. Ево шта је рекао о утакмици и својим одлукама.

Кошарка 25.10.2019 | 12:07
Овако су с клупе видели Звездин пораз...
Вече Црвене звезде у "Пиониру" почело је сјајно, великом енергијом са трибина и добром игром, заокруженом вођством против Барселоне на полувремену. 

А, онда, када је гост из Шпаније "стегао" одбрану и увео меч у свој ритам, црвено-бели су остали без одговора и било каквог решења у нападу. Епилог је био пораз.

После утакмице, на конференцији за новинаре, вршилац дужности тренера Звезде Андрија Гавриловић рекао је шта је био кључ утакмице.

"Рекли смо раније да је ово специфичан меч и да је противник Барселона. Задовољан сам почетком, нашом енергијом и трудом у првом делу меча. Немогуће је и нисам очекивао да победимо меч против Барсе у првом делу, већ морате да је победите кроз 40 минута. Утакмица се променила у другом делу и увек постоје два угла посматрања на ствари. Први разлог те промене је промена нивоа Барселонине одбране, њихов притисак на лопти, чврста одбрана и поени из контранапада, као што смо ми имали у првом делу. То је био кључ утакмице", изјавио је донедавни први помоћник Милана Томића.

Искусном стручњаку преко ноћи је запао тежак задатак, да припреми екипу да се после три узастопна пораза и са пољуљаним самопоуздањем супротстави тиму Светислава Пешића. А, Барселона је још једном показала колико јој је стало до перфектног низа у Евролиги (4-0)...

"Поред тога што хоћу да истакнем да је Барселона сјајан тим и да је веома добро вођена, хоћу да честитам и тренеру Пешићу, јер се чинило да им није пријатно, а онда су реаговали. То је важно за њих. Само ћу рећи да је Кори Хигинс, играч који је стигао из ЦСКА, дакле говоримо о врхунском европском играчу, избачен због фаулова јер је играо снажну, агресивну одбрану. Треба то поменути и подвући када причамо о тиму који игра за највише циљеве", додао је Гавриловић.

Под вођством Звездиног "в.д"-а, Огњен Кузмић одиграо је прве минуте ове сезоне, а Били Берон није био у тиму. Разлог је познат - његов недавни пут у Америку, где је присуствовао рођењу сина.

"После утакмице у Тел Авиву, Берон је отпутовао у Америку уз сагласност клуба, јер му се родио син. Допутовао је јуче, у среду и било је то путовање од пет-шест дана, тамо је имао исцрпљујућу ситуацију, све то се догађало ноћу... И то је једини разлог зашто није играо - потрошио је много енергије, није тренирао и није се спремао. Спремали су се други играчи и то је објашњење. Честитали смо му, ево и јавно му честитамо рођење сина. Нисмо га цепали, јер он то не би разумео као што би разумео неко наш. На крају се све добро завршило, иако нам је рекао да није све било ни тако једноставно, али то су већ детаљи".

На критику једног посетиоца конференције да је "мењао играче као по кључу" и да Огњен Добрић нема довољно простора да игра, Гавриловић је дао опширан одговор. Иако је принудно водио Звезду на само једној утакмици, стрпљиво је образложио ситуацију играча.

"Нема проблема да то објасним. Минути се деле по позицијама, а имамо такву расподелу улога да се нажалост Добрић налази на тој позицији на којој би требало да дели минутажу са још два играча, а то су Лазић, Перпероглу, чак и Давидовац, који може да се рачуна као крило. Ту је и Џенкинс... Сигурно да треба пратити и гледати ко има учинак и ко заслужује да буде на терену"

"Непријатно је причати на тај начин о појединцима, али могу да видим да је Добрић играо 17 и по минута, а да је Перпероглу играо 13 и по минута, да је Лазић играо мање од 11 минута. Они су сви на мање-више истој позицији и сви су потребни. У неком тренутку биће логичније да неко од њих можда не буде у ротацији, а да неко има већу минутажу да би се та ротација сузила и да би се добио квалитет. А, да би се тај квалитет показао не треба гледати то кроз симпатије и не мислим да се Перпероглу или Лазић мање залажу од Добрића. Исто тако, минутажа зависи и од учинка и од тога кога би и како требало да чувамо. Играчи деле минуте. Надам се да сте задовољни одговором", исцрпан је био Гавриловић.

Од исхода Звездине потраге за новим тренером зависиће и то да ли ће "в.д" Гавриловић водити екипу и у следећој утакмици, против Меге у недељу у "Пиониру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар