Ovako su s klupe videli Zvezdin poraz...

"Kad Higins izađe zbog prekršaja. . . " V. D. trenera crveno-belih Andrija Gavrilović izazvao je pozitivnu reakciju protiv Barselone, ali ona nije održana do kraja meča. Evo šta je rekao o utakmici i svojim odlukama.

Košarka 25.10.2019 | 12:07
Ovako su s klupe videli Zvezdin poraz...
Veče Crvene zvezde u "Pioniru" počelo je sjajno, velikom energijom sa tribina i dobrom igrom, zaokruženom vođstvom protiv Barselone na poluvremenu. 

A, onda, kada je gost iz Španije "stegao" odbranu i uveo meč u svoj ritam, crveno-beli su ostali bez odgovora i bilo kakvog rešenja u napadu. Epilog je bio poraz.

Posle utakmice, na konferenciji za novinare, vršilac dužnosti trenera Zvezde Andrija Gavrilović rekao je šta je bio ključ utakmice.

"Rekli smo ranije da je ovo specifičan meč i da je protivnik Barselona. Zadovoljan sam početkom, našom energijom i trudom u prvom delu meča. Nemoguće je i nisam očekivao da pobedimo meč protiv Barse u prvom delu, već morate da je pobedite kroz 40 minuta. Utakmica se promenila u drugom delu i uvek postoje dva ugla posmatranja na stvari. Prvi razlog te promene je promena nivoa Barselonine odbrane, njihov pritisak na lopti, čvrsta odbrana i poeni iz kontranapada, kao što smo mi imali u prvom delu. To je bio ključ utakmice", izjavio je donedavni prvi pomoćnik Milana Tomića.

Iskusnom stručnjaku preko noći je zapao težak zadatak, da pripremi ekipu da se posle tri uzastopna poraza i sa poljuljanim samopouzdanjem suprotstavi timu Svetislava Pešića. A, Barselona je još jednom pokazala koliko joj je stalo do perfektnog niza u Evroligi (4-0)...

"Pored toga što hoću da istaknem da je Barselona sjajan tim i da je veoma dobro vođena, hoću da čestitam i treneru Pešiću, jer se činilo da im nije prijatno, a onda su reagovali. To je važno za njih. Samo ću reći da je Kori Higins, igrač koji je stigao iz CSKA, dakle govorimo o vrhunskom evropskom igraču, izbačen zbog faulova jer je igrao snažnu, agresivnu odbranu. Treba to pomenuti i podvući kada pričamo o timu koji igra za najviše ciljeve", dodao je Gavrilović.

Pod vođstvom Zvezdinog "v.d"-a, Ognjen Kuzmić odigrao je prve minute ove sezone, a Bili Beron nije bio u timu. Razlog je poznat - njegov nedavni put u Ameriku, gde je prisustvovao rođenju sina.

"Posle utakmice u Tel Avivu, Beron je otputovao u Ameriku uz saglasnost kluba, jer mu se rodio sin. Doputovao je juče, u sredu i bilo je to putovanje od pet-šest dana, tamo je imao iscrpljujuću situaciju, sve to se događalo noću... I to je jedini razlog zašto nije igrao - potrošio je mnogo energije, nije trenirao i nije se spremao. Spremali su se drugi igrači i to je objašnjenje. Čestitali smo mu, evo i javno mu čestitamo rođenje sina. Nismo ga cepali, jer on to ne bi razumeo kao što bi razumeo neko naš. Na kraju se sve dobro završilo, iako nam je rekao da nije sve bilo ni tako jednostavno, ali to su već detalji".

Na kritiku jednog posetioca konferencije da je "menjao igrače kao po ključu" i da Ognjen Dobrić nema dovoljno prostora da igra, Gavrilović je dao opširan odgovor. Iako je prinudno vodio Zvezdu na samo jednoj utakmici, strpljivo je obrazložio situaciju igrača.

"Nema problema da to objasnim. Minuti se dele po pozicijama, a imamo takvu raspodelu uloga da se nažalost Dobrić nalazi na toj poziciji na kojoj bi trebalo da deli minutažu sa još dva igrača, a to su Lazić, Perperoglu, čak i Davidovac, koji može da se računa kao krilo. Tu je i Dženkins... Sigurno da treba pratiti i gledati ko ima učinak i ko zaslužuje da bude na terenu"

"Neprijatno je pričati na taj način o pojedincima, ali mogu da vidim da je Dobrić igrao 17 i po minuta, a da je Perperoglu igrao 13 i po minuta, da je Lazić igrao manje od 11 minuta. Oni su svi na manje-više istoj poziciji i svi su potrebni. U nekom trenutku biće logičnije da neko od njih možda ne bude u rotaciji, a da neko ima veću minutažu da bi se ta rotacija suzila i da bi se dobio kvalitet. A, da bi se taj kvalitet pokazao ne treba gledati to kroz simpatije i ne mislim da se Perperoglu ili Lazić manje zalažu od Dobrića. Isto tako, minutaža zavisi i od učinka i od toga koga bi i kako trebalo da čuvamo. Igrači dele minute. Nadam se da ste zadovoljni odgovorom", iscrpan je bio Gavrilović.

Od ishoda Zvezdine potrage za novim trenerom zavisiće i to da li će "v.d" Gavrilović voditi ekipu i u sledećoj utakmici, protiv Mege u nedelju u "Pioniru".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar