Видео: Ако је ово крај, онда Златан одлази у свом стилу!

лбрахимовић се свађао с навијачима, хватао за “понос“ и очигледно завршио своју фудбалску мисију у САД.  Луди дерби Лос Анђелеса: ОСАМ голова и Златаново хватање за међуножје! На крају је ипак славио ЛАФЦ и пласирао се у финале конференције. Да ли је ово био последњи меч Ибрахимовића у МЛС лиги?

Фудбал 25.10.2019 | 18:08
Видео: Ако је ово крај, онда Златан одлази у свом стилу!
Један Лос Анђелес иде у полуфинале МЛС плеј-офа Западне конференције, други остаје кући! Само, Галакси није тај који ће се борити за титулу, већ Лос Анђелес Карлоса Веле!

Мексиканац је са два поготка начео Галакси у победи резултатом 5:3 (2:1) и тако додатно забиберио вероватно последњу утакмицу Златана Ибрахимовића у америчком “сокер“ друштву.

Ако и јесте била последња, онда Златан одлази у свом стилу. Направио је шоу по завршетку утакмице, свађао се с противничким навијачима и хватао за “понос“. Многи су одмах прокоментарисали како је ово “савршено Ибрино одјављивање“ из МЛС лиге.



Златан је меч завршио са по голом и асистенцијом за Кристијана Павона у првом полувремену, али је Лос Анђелес ипак био распуцанији. Његов главни конкурент Карлос Вела сместио је два поготка и одмах засенио шведског голгетера, да би у наставку утакмице Дијего Роси вратио гол предности за ЛАФЦ, пре него што је Адама Диоманде повисио на 4:2. Мада је Ролф Фелтчер вратио трачак наде за Галакси, Диоманде је својим другим поготком на утакмици поставио коначни резултат и вероватно ставио тачку на Ибрину америчку авантуру.

Ибрахимовић је после овог сусрета и дефинитивно остао без уговора, а већ има отворен позив власника Наполија Аурелија де Лаурентиса, мада и Синише Михајловића у Болоњи...



Каква ноћ у Лос Анђелесу! Иако је НБА лига стартовала, причаће се неко време и о МЛС лиги и окршају два тамошња клуба у полуфиналу плеј-офа Западне конференције!

Американци обожавају спектакл и то су и добили. Поново! Лос Анђелес ФЦ је у мечу који је водио међу четири најбоља тима МЛС лиге славио 5:3 у још једном лудом окршају, Лос Анђелес Галакси је завршио такмичење, а вруће је било и по завршетку меча!

Екипа Златана Ибрахимовића је прво била на ивици провалије, потом је управо легендарни Швеђанин режирао повратак, да би шампион регуларног дела сезоне ипак превладао и уписао тек први тријумф у градском дербију.

ЛАФЦ је повео преко најбољег стрелца лиге Карлоса Вела, а Мексиканац је у финишу првог полувремена добио "на тацну" још једну прилику коју користи за 2:0.

Ипак, већ минут касније је Галакси преполовио предност домаћина, пошто је Ибрахимовић одлично проиграо Кристијана Павона, овог лета пристиглог из Боке Јуниорс, па се на полувреме отишло са 2:1.

У наставку је било још узбудљивије. Ибрахимовић већ у 55. минуту завршава напад Галаксија ударцем који пролази "кроз ноге" голману ЛАФЦ-а и меч је поново изједначен.

Међутим, није Галакси имао снаге за више од тога. Дијего Роси и Адама Диоманде постижу голове у размаку од два минута, Ролф Фелчер смањује на 4:3, да би коначну победу за ЛАФЦ потврдио Диоманде!

Да ту не буде крај дешавањима за препричавање, потрудио се Златан Ибрахимовић.

У мечу који је, испоставило се, можда и његов последњи у МЛС лиги, бриљирао је за Галакси, да би по завршетку меча био у центру збивања због једног "геста" упућеног противничким навијачима.

Ибрахимовић је, напуштајући "Банк оф Калифорнија" стадион, прошао поред навијача ЛАФЦ и ухватио се за међуножје, јасно им гестикулирајући.

Одмах су уследили коментари да је то било врло типично за Златана који се можда на такав начин и опростио од МЛС лиге.

ЛАФЦ је тако стигао до прве победе у дербију Лос Анђелеса, а ово је био укупно шести дуел два тима. И готово сваки пут су то били мечеви за препричавање.

Досадашњи резултати у дербију Лос Анђелеса били су 4:3, 3:3, 2:2, 1:1 и 3:2, тако да томе сада дописујемо и 5:3. Чак 32 гола на шест мечева... Није лоше!

ЛАФЦ ће у финалу Западне конференције играти против Сијетл Саундерса, који су дан раније савладали Реал Солт Лејк, док ће финални меч Истока чинити два последња шампиона МЛС лиге - Атланта јунајтед и Торонто.

Мечеви финала конференција на програму су 30. и 31. октобра по средњеевропском времену.



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар