Митић споразумно признао кривицу за казнена дјела

Оптужени Милан Митић (1960. ), у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за оптужницу којом га терети Тужилаштво БиХ.

Босна и Херцеговина 25.10.2019 | 09:06
Митић споразумно признао кривицу за казнена дјела
Наведени оптужени обухваћен је предметом кодног назива “Лутка”, али је више година био недоступан правосуђу БиХ.

Складно споразуму, за оптуженог је предложена затворска казна у трајању од осам година.

Оптужница Тужилаштва БиХ, терети оптуженог заједно са другим особама за учествовање у покушају убиства Ђорђа Ждрала кривицуу 2006. године, убиству Бориса Говедарице 2007. године, пљачки транспорта новца Павловић интернатионал банке на подручју Хан Пијеска 2005. године, покушају пљачке транспорта новца Нове банке А.Д. Бијељина у Источном Сарајеву 2005. године и пљачки новца ЈП БХ Пошта 2008. године.

Оптужени је у потпуности признао кривицу за учествовање у наведеним казненим дјелима и предложена казна складна је улози и одговорношћу оптуженог у извршењу казнених дјела.

Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на темељу споразума изрекне суд.

Споразумним признањем, биће у потпуности окончан судских поступак у предмету кодног назива “Лутка”, једној од најопсежнијих оптужница из области организираног криминала у постдејтонској БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ. 

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xxx

25.10.2019 07:29

Ево, и ста реци. Инспектори са дрога без иједног материјалног доказа добију по 10 или 8 година робије и прасуда наравно се укине, а види ста је овај све урадио и 8 година....мислим стварно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеба

25.10.2019 08:44

Само испекторе испирису да наставе даље са криминалом, овакво судство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

25.10.2019 10:13

Све је то сиротиња заслузила, а јадни борци за наводне злоцина добију дугогодисње казне. Све који су створили РС бице казњени у замјену за ове зликавце који це бити ослободјени. Браво сиротињи само подрзава зликавце.

ОДГОВОРИТЕ