Протести због незадовољства уступцима владе

Демонстранти су незадовољни економским уступцима које је најавила влада у покушају да умири грађане након насиља које се догодило у тој земљи.

Свијет 25.10.2019 | 08:13
Протести због незадовољства уступцима владе
Демонстранти су се вратили на улице Чилеа, незадовољни економским уступцима које је најавила влада у покушају да умири грађане након насиља које се догодило у тој земљи.

Предсједник Себастиан Пинера рекао је да кораци које ће влада предузети неће моћи да испуне захтјеве многих у земљи од 18 милиона људи, преноси Бета.

Међутим, он је одложио поскупљење струје од готово 10 посто за крај сљедеће године.

Пинерова администрација бори се са нередима који су почели у петак због повећања цијена градског превоза, што је подстакло бијес због лоших социјалних економских прилика и неједнакости у тој земљи, једној од најстабилнијих у Латинској Америци.

Најмање 18 особа је погинуло током ових посљедњих немира у Чилеу. Највећи дио демонстраната је изражавао свој протест мирно, али је било подметнутих пожара, пљачки и наводне бруталности сигурносних снага што је шокирало многе у овој земљи познатој по релативној стабилности.

Влада је ове седмице најавила повећање минималне плате и најнижих државних пензија. Цијене карата за метро враћене су на претходне.

Међутим, упркос уступцима, грађани кажу да су они премали и да су дошли прекасно.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кики

25.10.2019 06:28

Незна овај преседник пјевати ко нас Додо

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

25.10.2019 07:48

знате ста би код нас рекли из владе? имате право само једном погадјати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

25.10.2019 12:16

Благо нама неморамо протествовати кад је све мед и млијеко. А ова сиротиња само несто трази, незнам ста им је.

ОДГОВОРИТЕ