Троицки урлао на судије: Дођи, направићу проблем...!

Она се тресе, мисли да сам вештица! Српски тенисер Виктор Троицки није био задовољан суђењем на челенџеру у Хамбургу.

Тенис 25.10.2019 | 18:27
Троицки урлао на судије: Дођи, направићу проблем...!
Троицки се у осмини финала турнира у Хамбургу састао са Шпанцем Бернабеом Запатом Мираљесом.

Млади шпански тенисер у неколико наврата током другог сета ушао је у свађу са главним арбитром, незадовољан корекцијама из столице и одлукама линијских судија.

Понашање Шпанца било је на тренутке забрињавајуће и јако непријатно за гледање, али судија није желео да га опомене или да му одузме поен или гем.

"Немој да разговараш са мном већ обрати пажњу на меч. Немаш шта да ми кажеш када грешиш", рекао је једном приликом судији Мираљас.

На 4:4 у другом сету Виктор је спасао једну брејк лопту ударцем за који је Шпанац мислио да је у ауту, али се судија првобитно није огласио.

Мираљас је легао на под направивши сцену, а онда је линијска судиница после пар секунди конфузије дошла до главног судије рекавши му да је досудила аут за Викторов ударац, али је "заборавила да то изговори", већ је само показала руком.

Судија је преиначио првобитну одлуку да Троицки добија поен, па је српски тенисер изгубио гем и претрпео брејк, после чега је уследила нова драма.

"Дођи овамо, кунем ти се да ћу направити проблем. Дођи овамо, направићу проблем", говорио је Троицки супервизору који је био близу терена.

Троицки се затим окренуо ка судији, који му је тражио разлог за позивање супервизора, после чега се Троицки врло гласно продрао на њега: "Да ли хоћеш проблем? Позови га".

Српски тенисер је објаснио разлог као тај што судиница "није била сигурна" око своје одлуке вероватно желећи да се поен промени.

"Кунем ти се, драћу се још више на тебе уколико се не предомислиш", биле су речи Троицког.

Троицки је наставио да се дере на судију: "Немој да лажеш, није ништа рекла".

Некада 12. тенисер планете, а тренутно 159, наставио је да објашњава свој став и ушао у расправу са судиницом, која и даље није била потпуно сигуран у оно што је мислила.

За разлику од разговора са главним судијом Виктор није био толико непријатан док је причао са линијским.

"Погледај је, тресе се... Не желим да се дерем на њу, али она не зна правила. Не желим да је уплашим, она мисли да сам ја вештица која ће је уплашити. Само реци истину, рекла си да ниси сигурна", није одустајао Троицки.

Ипак, молбе српског тенисера нису уродиле плодом, па је остала одлука да поен припадне Мираљасу.

Троицки је требало да одмах изађе на терен и настави меч, али је одлучио да седне на столицу рекашви "да он није имао паузу".

Судија је тада попустио и рекао Мираљасу, који је био на сервис линиј спреман да започне поен, да ће допустити Троицком да предахне.

"Није њена кривица, твоја је кривица. Али, не кривим тебе", рекао је Троицки током паузе, па га је судија упитао шта је од њега очекивао. "Искрено, не очекујем ништа од тебе. Можда једино очекујем да паднеш са столице. То је једино што очекујем", јасан је био српски тенисер.

Мираљас је у наредном мечу сервирао за меч, имао и меч лопту, али је Троицки некако успео да нађе снагу и мотив, да се извуче из проблема и да врати брејк.

Недуго затим Виктор је освојио свој сервис гем и повео са 6:5, а то је натерало Шпанца да крене у расправу са судијом.

"Хајде човече, па ја нисам глуп. Ништа не радиш када си ту. Да ли је ово АТП?", говорио је Запата Мираљас.

Виктор је први одузео сервис ривалу, повео са мини-брејком, али поново "стао" и на крају изгубио меч у два сета – 6:3, 7:6(4).

По завршетку меча и даље је било непријатно, јер су гледаоци били приморани да чују неартикулисане звукове које је испуштао Мираљас, док је Троицки мирно дошао до клупе и запутио се ван терена, барем док су камере и даље снимале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар