Troicki urlao na sudije: Dođi, napraviću problem...!

Ona se trese, misli da sam veštica! Srpski teniser Viktor Troicki nije bio zadovoljan suđenjem na čelendžeru u Hamburgu.

Tenis 25.10.2019 | 18:27
Troicki urlao na sudije: Dođi, napraviću problem...!
Troicki se u osmini finala turnira u Hamburgu sastao sa Špancem Bernabeom Zapatom Miraljesom.

Mladi španski teniser u nekoliko navrata tokom drugog seta ušao je u svađu sa glavnim arbitrom, nezadovoljan korekcijama iz stolice i odlukama linijskih sudija.

Ponašanje Španca bilo je na trenutke zabrinjavajuće i jako neprijatno za gledanje, ali sudija nije želeo da ga opomene ili da mu oduzme poen ili gem.

"Nemoj da razgovaraš sa mnom već obrati pažnju na meč. Nemaš šta da mi kažeš kada grešiš", rekao je jednom prilikom sudiji Miraljas.

Na 4:4 u drugom setu Viktor je spasao jednu brejk loptu udarcem za koji je Španac mislio da je u autu, ali se sudija prvobitno nije oglasio.

Miraljas je legao na pod napravivši scenu, a onda je linijska sudinica posle par sekundi konfuzije došla do glavnog sudije rekavši mu da je dosudila aut za Viktorov udarac, ali je "zaboravila da to izgovori", već je samo pokazala rukom.

Sudija je preinačio prvobitnu odluku da Troicki dobija poen, pa je srpski teniser izgubio gem i pretrpeo brejk, posle čega je usledila nova drama.

"Dođi ovamo, kunem ti se da ću napraviti problem. Dođi ovamo, napraviću problem", govorio je Troicki supervizoru koji je bio blizu terena.

Troicki se zatim okrenuo ka sudiji, koji mu je tražio razlog za pozivanje supervizora, posle čega se Troicki vrlo glasno prodrao na njega: "Da li hoćeš problem? Pozovi ga".

Srpski teniser je objasnio razlog kao taj što sudinica "nije bila sigurna" oko svoje odluke verovatno želeći da se poen promeni.

"Kunem ti se, draću se još više na tebe ukoliko se ne predomisliš", bile su reči Troickog.

Troicki je nastavio da se dere na sudiju: "Nemoj da lažeš, nije ništa rekla".

Nekada 12. teniser planete, a trenutno 159, nastavio je da objašnjava svoj stav i ušao u raspravu sa sudinicom, koja i dalje nije bila potpuno siguran u ono što je mislila.

Za razliku od razgovora sa glavnim sudijom Viktor nije bio toliko neprijatan dok je pričao sa linijskim.

"Pogledaj je, trese se... Ne želim da se derem na nju, ali ona ne zna pravila. Ne želim da je uplašim, ona misli da sam ja veštica koja će je uplašiti. Samo reci istinu, rekla si da nisi sigurna", nije odustajao Troicki.

Ipak, molbe srpskog tenisera nisu urodile plodom, pa je ostala odluka da poen pripadne Miraljasu.

Troicki je trebalo da odmah izađe na teren i nastavi meč, ali je odlučio da sedne na stolicu rekašvi "da on nije imao pauzu".

Sudija je tada popustio i rekao Miraljasu, koji je bio na servis linij spreman da započne poen, da će dopustiti Troickom da predahne.

"Nije njena krivica, tvoja je krivica. Ali, ne krivim tebe", rekao je Troicki tokom pauze, pa ga je sudija upitao šta je od njega očekivao. "Iskreno, ne očekujem ništa od tebe. Možda jedino očekujem da padneš sa stolice. To je jedino što očekujem", jasan je bio srpski teniser.

Miraljas je u narednom meču servirao za meč, imao i meč loptu, ali je Troicki nekako uspeo da nađe snagu i motiv, da se izvuče iz problema i da vrati brejk.

Nedugo zatim Viktor je osvojio svoj servis gem i poveo sa 6:5, a to je nateralo Španca da krene u raspravu sa sudijom.

"Hajde čoveče, pa ja nisam glup. Ništa ne radiš kada si tu. Da li je ovo ATP?", govorio je Zapata Miraljas.

Viktor je prvi oduzeo servis rivalu, poveo sa mini-brejkom, ali ponovo "stao" i na kraju izgubio meč u dva seta – 6:3, 7:6(4).

Po završetku meča i dalje je bilo neprijatno, jer su gledaoci bili primorani da čuju neartikulisane zvukove koje je ispuštao Miraljas, dok je Troicki mirno došao do klupe i zaputio se van terena, barem dok su kamere i dalje snimale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar