Милошевић: Ако овако будемо играли, пролазимо групу!

Партизанов тренер није желео да издвоји појединца као Солскјер да се не би огрешио о друге играче.

Фудбал 25.10.2019 | 16:14
Милошевић: Ако овако будемо играли, пролазимо групу!
Све је добро осим - резултата. Играо је Партизан добро, на тренутке одлично, притиснуо Манчестер јунајтед, да би на крају уместо бод(ов)а награђен "само" овацијама публике.

Опет, говори и то како су се црно-бели представили на великој сцени, какав су утисак оставили у трећем колу Лиге Европе.

“Презадовољан сам аплаузом на крају меча, јер се то што смо доживели мој стручни штаб, играчи и ја не дешава често у Србији. Говори то много о квалитету наше игре. Не само на овој, већ и на неким претходнин утакмицама. На правом смо путу. Има на њему падова и потешкоћа, али игра и оно што радимо показује да смо на исправној стази. Најбоља потврда да је тако је што и после пораза добијамо овације с трибина. Више од тога тешко да можемо да тражимо”, деловао је задовољно Саво Милошевић упркос 0:1 у одмеравању снага са Црвеним ђаволима.

Радује га још један детаљ, уско везан за трибине, што је између осталог апострофирао и његов колега Оле Гунар Солскјер.

“Драго ми је што је амбијент био феноменалан. Показали смо свету и Европи да можемо да будемо цивилизовани, способни да организујемо велики меч. На крају крајева, оно што смо одувек тврдили - да смо велики клуб”.

Као џентлмен, похвалио је тренер Партизана све актере меча.

“Честитке Манчестеру на победи. Можда још веће честитке мојим момцима на свему што су приказали. Није лако бити равноправан, на тренутке и бољи од овакве екипе Манчестера у већем делу меча. Видели сте да су то друге бризине у односу на оне на које смо навикли, али смо после 20 минута успели да се привикнемо и на тај ритам. Начин на који смо играли је задовољавајући”.

До те мере да Гробари усхићено причају како се Манчестер - провукао.

“Пружили смо максимум, успевали да уђемо у казнени простор са лоптом у ногама више пута, што је параметар по коме се мери модерни фудбал. Успели смо да се измеримо на озбиљном европском нивоу и да урадимо оно што смо наговестили пре шест, седам месеци: да игру Партизана приближимо европским оквирима. Могао је Манчестер да постигне још који гол, има много опасних играча у нападу, међутим, одбрана мог тима заслужује честитке, јер је успела да неутралише госте чак и кад су увели Рашфорда и Џејмса”.

Остаје, ипак, жал штоп макар једна лопта није завршила иза леђа Серхија Ромера. Прилика је било на претек...

“Јасно је да имамо проблем у реализацији. То је нешто што смо очекивали, јер смо лимитирани у нападу, али ово стање неће дуго трајати. Кад се све отвори онда ће доћи голови. Једино се надам да е то "отварање" бити на време у Суперлиги и Лиги Европе. Нисам забринут, али ћемо морати да радимо на још неким стварима како бисмо побољшали тај сегмент”.

На половини такмичења Партизан је трећи на табели своје групе.

“Наш циљ је да дамо максимум, као што смо урадили против Манчестера, да после меча ни за чим не жалимо. Видећемо докле ће нас то довести. Ниво игре из овог сусрета је сасвим довољан да у преостале три утакмице изборимо пласман у нокаут фазу. Да ли ће тако и бити не могу да кажем, али је најбитније да све зависи од нас. Ако одржимо овај ниво, имаћемо велике шансе”.

Уз похвале Такуми Асану да ће "у једном тренутку почети да даје голове", као и опаску "не коментаришем суђење у Србији, нећу ни у Европи", Саво Милошевић је обраћање медијма завршио на шаљив начин. Одговором на питање да ли он има свог играча утакмице, као што је Оле Гунар Солскјер издвојио Брендона Вилијамса.

“Мој колега је имао мањи избор. Ако изаберем једног из Партизана огрешићу се о десет осталих”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар