Milošević: Ako ovako budemo igrali, prolazimo grupu!

Partizanov trener nije želeo da izdvoji pojedinca kao Solskjer da se ne bi ogrešio o druge igrače.

Fudbal 25.10.2019 | 16:14
Milošević: Ako ovako budemo igrali, prolazimo grupu!
Sve je dobro osim - rezultata. Igrao je Partizan dobro, na trenutke odlično, pritisnuo Mančester junajted, da bi na kraju umesto bod(ov)a nagrađen "samo" ovacijama publike.

Opet, govori i to kako su se crno-beli predstavili na velikoj sceni, kakav su utisak ostavili u trećem kolu Lige Evrope.

“Prezadovoljan sam aplauzom na kraju meča, jer se to što smo doživeli moj stručni štab, igrači i ja ne dešava često u Srbiji. Govori to mnogo o kvalitetu naše igre. Ne samo na ovoj, već i na nekim prethodnin utakmicama. Na pravom smo putu. Ima na njemu padova i poteškoća, ali igra i ono što radimo pokazuje da smo na ispravnoj stazi. Najbolja potvrda da je tako je što i posle poraza dobijamo ovacije s tribina. Više od toga teško da možemo da tražimo”, delovao je zadovoljno Savo Milošević uprkos 0:1 u odmeravanju snaga sa Crvenim đavolima.

Raduje ga još jedan detalj, usko vezan za tribine, što je između ostalog apostrofirao i njegov kolega Ole Gunar Solskjer.

“Drago mi je što je ambijent bio fenomenalan. Pokazali smo svetu i Evropi da možemo da budemo civilizovani, sposobni da organizujemo veliki meč. Na kraju krajeva, ono što smo oduvek tvrdili - da smo veliki klub”.

Kao džentlmen, pohvalio je trener Partizana sve aktere meča.

“Čestitke Mančesteru na pobedi. Možda još veće čestitke mojim momcima na svemu što su prikazali. Nije lako biti ravnopravan, na trenutke i bolji od ovakve ekipe Mančestera u većem delu meča. Videli ste da su to druge brizine u odnosu na one na koje smo navikli, ali smo posle 20 minuta uspeli da se priviknemo i na taj ritam. Način na koji smo igrali je zadovoljavajući”.

Do te mere da Grobari ushićeno pričaju kako se Mančester - provukao.

“Pružili smo maksimum, uspevali da uđemo u kazneni prostor sa loptom u nogama više puta, što je parametar po kome se meri moderni fudbal. Uspeli smo da se izmerimo na ozbiljnom evropskom nivou i da uradimo ono što smo nagovestili pre šest, sedam meseci: da igru Partizana približimo evropskim okvirima. Mogao je Mančester da postigne još koji gol, ima mnogo opasnih igrača u napadu, međutim, odbrana mog tima zaslužuje čestitke, jer je uspela da neutrališe goste čak i kad su uveli Rašforda i Džejmsa”.

Ostaje, ipak, žal štop makar jedna lopta nije završila iza leđa Serhija Romera. Prilika je bilo na pretek...

“Jasno je da imamo problem u realizaciji. To je nešto što smo očekivali, jer smo limitirani u napadu, ali ovo stanje neće dugo trajati. Kad se sve otvori onda će doći golovi. Jedino se nadam da e to "otvaranje" biti na vreme u Superligi i Ligi Evrope. Nisam zabrinut, ali ćemo morati da radimo na još nekim stvarima kako bismo poboljšali taj segment”.

Na polovini takmičenja Partizan je treći na tabeli svoje grupe.

“Naš cilj je da damo maksimum, kao što smo uradili protiv Mančestera, da posle meča ni za čim ne žalimo. Videćemo dokle će nas to dovesti. Nivo igre iz ovog susreta je sasvim dovoljan da u preostale tri utakmice izborimo plasman u nokaut fazu. Da li će tako i biti ne mogu da kažem, ali je najbitnije da sve zavisi od nas. Ako održimo ovaj nivo, imaćemo velike šanse”.

Uz pohvale Takumi Asanu da će "u jednom trenutku početi da daje golove", kao i opasku "ne komentarišem suđenje u Srbiji, neću ni u Evropi", Savo Milošević je obraćanje medijma završio na šaljiv način. Odgovorom na pitanje da li on ima svog igrača utakmice, kao što je Ole Gunar Solskjer izdvojio Brendona Vilijamsa.

“Moj kolega je imao manji izbor. Ako izaberem jednog iz Partizana ogrešiću se o deset ostalih”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar