ЕЛ: Ефес тукао Реал, а ПАО екипу Зенита у гостима!

Ефес није изгубио осми пут заредом од Реала: Турци коначно "сломили" Шпанце! Солидно издање и Василија Мицића. . .  ПАО искалио бес на Зениту! Руси нису успели да савладају и другог грчког великана.  Реал растурен у Турској, примио 47 поена за полувреме, разгоропадио се Круно Симон.  Други узастопни проаз краљевског клуба.

Кошарка 24.10.2019 | 21:47
ЕЛ: Ефес тукао Реал, а ПАО екипу Зенита у гостима!
Реал Мадрид је претходних сезона редовно добијао Ефес, Турци су имали тек једну победу у последњих 10 мечева, али и тој негативној серији је дошао крај!

Клуб из Истанбула "срушио" је Реал Мадрид у својој дворани 76:60 (15:11, 14:20, 27:19, 20:10) и тако им нанео други пораз ове сезоне, поправивши свој скор у овом издању Евролиге на 3-1

Турски представник је остварио тријумф упркос очајном уласку у утакмицу, почело је резултатом 9:0, али су се полако дизали и захваљујући одличној трећој деоници дошли су до победе. Све им је полазило од руке у том кварталу, "отворили" су га са 15:5, а на крају добили 27:19.

У последњој деоници "краљевски клуб" је пробао да се врати у меч, како би забележио још једну победу на гостовању, али је отпор Ефеса био довољан за победу.

Најефикаснији у тиму Ефеса били су Круно Симон и Брајант Данстон са по 17 поена, док је српски плеј Василије Мицић забележио 12 поена и 4 асистенције. За један више поен од њега имао је Крис Синглтон (13) уз још пет скокова.

У тиму Реала истакао се тек Серхио Љуљ са 14 поена.

Анадолу Ефес је упалио моторе, Реал Мадрид је ушао у минус фазу.

Турски тим је вечерас у Истанбулу прегазио мадридске Краљевиће 76:60 захваљујући сјајној игри у другом полувремену којем је убацио чак 47 поена. Ефесу је ово трећа узастопна победа у Евролиги после оног пораза на старту од Барселоне, док је Реал поражен и на другом гостовању после неуспеха против Жалгириса.

Американци Ларкин, Синглтон и Данстон су од старта најавили да се Реал неће лепо провести и донели предност Ефесу после прве четвртине. Реал је успео да узврати у другом кварталу после 18:11 за домаћина и да оде на полувреме са вођством 31:29 захваљујући добрим ролама Љуља, Дека и Микија.

А онда је Ефес одиграо бруталну трећу деоницу меча. Мицић и Ларкин су тројкама најавили слом Реала, а потом је Крунослав Симон запалио мрежицу са осам поена у последња четири минута и Ефес је добио четвртину са великих 27:19.

Наставио је Симон серију и на почетку последњег квартала,  донео Ефесу двоцифрену предност и меч је био преломљен. Симон је меч завршио са 17 поена од којих је 15 дао у другом полувремену када је Реал сломљен, а имао је и девет скокова. Исти број поена је убацио Данстон (осам скокова), док је наш Василије Мицић додао 12 али уз слаб шут из игре 4/13. Код гостију је најефикаснији био Љуљ са 14 поена.

Направили су кошаркаши Зенита изненађење у прошлом колу када су у Пиреју савладали Олимпијакос и уписали прву евролигашку победу у клупској историји.

Али вечерас нису успели да скину скалп и другом грчком великану. Фрустиран идентичним поразима од само једног поена разлике у претходна два кола против Асвела и Арманија, Панатинаикос је вечерас искалио бес на Зениту и славио у Санкт Петербургу са 89:79.

Парирао је Зенит гостима из Грчке у првом полувремени и већи део тог периода био у вођству захваљујући расположеном Албисију. Али Дешон Томас је одржавао ПАО у игри и топи предност домаћина да би Грци у другом полувремену заиграли много боље и стекли недостичмну предност. ПАО је направио серију 12:4 средином треће четвртине и повео 10 поена разлилке. Томасу су се прикључили Папапетру и сјајни Фредет који је у трећој четвртини убацио 10 поена и атински Зелени су преломили меч у своју корист.

Успели су домаћи преко Ајона, Понитке и Ајверсона да смање заостатак Панатинаикоса на подношљивих пет разлике уочи последњег квартала, било је и минус три на поечтку тог периода, али то је било све. Вили и Калатес су били мирни у завршници и оверили победу Зелених.

Најефикаснији у победничком тиму је био Џимер Фредет који је убацио 22 поена, Дешон Томас је додао 17, Џејкоб Вили 14 поена. Код домаћих је Понитка убацио 16, Албиси 15, а Ајон и Вил Томас по 12 поена.

ЕВРОЛИГА 4. КОЛО ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ

Зенит - Панатинаикос 79:89
Ефес - Реал Мадрид 76:60
Макаби - Валенсија (20.05)
Бајерн - Химки (20.30)
Црвена звезда - Барселона у току

петак

Жалгирис - АСВЛ (19.00)
Алба - ЦСКА Москва (20.00)
Армани - Фенербахче (20.45)
Басконија - Олимпијакос (21.00)

ТАБЕЛА: Барселона 3-0, ЦСКА Москва 3-0, Ефес 3-1, Бајерн 2-1, Химки 2-1, Армани 2-1, АСВЕЛ 2-1, Панатинаикос 2-2, Реал Мадрид 2-2, Црвена звезда 1-2, Олимпијакос 1-2, Басконија 1-2, Алба 1-2, Жалгирис 1-2, Макаби 1-2, Фенербахче 1-2, Зенит 1-3, Валенсија 0-3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар