EL: Efes tukao Real, a PAO ekipu Zenita u gostima!

Efes nije izgubio osmi put zaredom od Reala: Turci konačno "slomili" Špance! Solidno izdanje i Vasilija Micića. . .  PAO iskalio bes na Zenitu! Rusi nisu uspeli da savladaju i drugog grčkog velikana.  Real rasturen u Turskoj, primio 47 poena za poluvreme, razgoropadio se Kruno Simon.  Drugi uzastopni proaz kraljevskog kluba.

Košarka 24.10.2019 | 21:47
EL: Efes tukao Real, a PAO ekipu Zenita u gostima!
Real Madrid je prethodnih sezona redovno dobijao Efes, Turci su imali tek jednu pobedu u poslednjih 10 mečeva, ali i toj negativnoj seriji je došao kraj!

Klub iz Istanbula "srušio" je Real Madrid u svojoj dvorani 76:60 (15:11, 14:20, 27:19, 20:10) i tako im naneo drugi poraz ove sezone, popravivši svoj skor u ovom izdanju Evrolige na 3-1

Turski predstavnik je ostvario trijumf uprkos očajnom ulasku u utakmicu, počelo je rezultatom 9:0, ali su se polako dizali i zahvaljujući odličnoj trećoj deonici došli su do pobede. Sve im je polazilo od ruke u tom kvartalu, "otvorili" su ga sa 15:5, a na kraju dobili 27:19.

U poslednjoj deonici "kraljevski klub" je probao da se vrati u meč, kako bi zabeležio još jednu pobedu na gostovanju, ali je otpor Efesa bio dovoljan za pobedu.

Najefikasniji u timu Efesa bili su Kruno Simon i Brajant Danston sa po 17 poena, dok je srpski plej Vasilije Micić zabeležio 12 poena i 4 asistencije. Za jedan više poen od njega imao je Kris Singlton (13) uz još pet skokova.

U timu Reala istakao se tek Serhio Ljulj sa 14 poena.

Anadolu Efes je upalio motore, Real Madrid je ušao u minus fazu.

Turski tim je večeras u Istanbulu pregazio madridske Kraljeviće 76:60 zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu kojem je ubacio čak 47 poena. Efesu je ovo treća uzastopna pobeda u Evroligi posle onog poraza na startu od Barselone, dok je Real poražen i na drugom gostovanju posle neuspeha protiv Žalgirisa.

Amerikanci Larkin, Singlton i Danston su od starta najavili da se Real neće lepo provesti i doneli prednost Efesu posle prve četvrtine. Real je uspeo da uzvrati u drugom kvartalu posle 18:11 za domaćina i da ode na poluvreme sa vođstvom 31:29 zahvaljujući dobrim rolama Ljulja, Deka i Mikija.

A onda je Efes odigrao brutalnu treću deonicu meča. Micić i Larkin su trojkama najavili slom Reala, a potom je Krunoslav Simon zapalio mrežicu sa osam poena u poslednja četiri minuta i Efes je dobio četvrtinu sa velikih 27:19.

Nastavio je Simon seriju i na početku poslednjeg kvartala,  doneo Efesu dvocifrenu prednost i meč je bio prelomljen. Simon je meč završio sa 17 poena od kojih je 15 dao u drugom poluvremenu kada je Real slomljen, a imao je i devet skokova. Isti broj poena je ubacio Danston (osam skokova), dok je naš Vasilije Micić dodao 12 ali uz slab šut iz igre 4/13. Kod gostiju je najefikasniji bio Ljulj sa 14 poena.

Napravili su košarkaši Zenita iznenađenje u prošlom kolu kada su u Pireju savladali Olimpijakos i upisali prvu evroligašku pobedu u klupskoj istoriji.

Ali večeras nisu uspeli da skinu skalp i drugom grčkom velikanu. Frustiran identičnim porazima od samo jednog poena razlike u prethodna dva kola protiv Asvela i Armanija, Panatinaikos je večeras iskalio bes na Zenitu i slavio u Sankt Peterburgu sa 89:79.

Parirao je Zenit gostima iz Grčke u prvom poluvremeni i veći deo tog perioda bio u vođstvu zahvaljujući raspoloženom Albisiju. Ali Dešon Tomas je održavao PAO u igri i topi prednost domaćina da bi Grci u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i stekli nedostičmnu prednost. PAO je napravio seriju 12:4 sredinom treće četvrtine i poveo 10 poena razlilke. Tomasu su se priključili Papapetru i sjajni Fredet koji je u trećoj četvrtini ubacio 10 poena i atinski Zeleni su prelomili meč u svoju korist.

Uspeli su domaći preko Ajona, Ponitke i Ajversona da smanje zaostatak Panatinaikosa na podnošljivih pet razlike uoči poslednjeg kvartala, bilo je i minus tri na poečtku tog perioda, ali to je bilo sve. Vili i Kalates su bili mirni u završnici i overili pobedu Zelenih.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Džimer Fredet koji je ubacio 22 poena, Dešon Tomas je dodao 17, Džejkob Vili 14 poena. Kod domaćih je Ponitka ubacio 16, Albisi 15, a Ajon i Vil Tomas po 12 poena.

EVROLIGA 4. KOLO PAROVI I REZULTATI

Zenit - Panatinaikos 79:89
Efes - Real Madrid 76:60
Makabi - Valensija (20.05)
Bajern - Himki (20.30)
Crvena zvezda - Barselona u toku

petak

Žalgiris - ASVL (19.00)
Alba - CSKA Moskva (20.00)
Armani - Fenerbahče (20.45)
Baskonija - Olimpijakos (21.00)

TABELA: Barselona 3-0, CSKA Moskva 3-0, Efes 3-1, Bajern 2-1, Himki 2-1, Armani 2-1, ASVEL 2-1, Panatinaikos 2-2, Real Madrid 2-2, Crvena zvezda 1-2, Olimpijakos 1-2, Baskonija 1-2, Alba 1-2, Žalgiris 1-2, Makabi 1-2, Fenerbahče 1-2, Zenit 1-3, Valensija 0-3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar