У понедјељак ХДЗ и СДА о начину формирања власти

Потпредсједник СДА и министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић казао је за Н1 да ће у понедјељак бити одржан састанак делегација СДА и ХДЗ-а о формиању власти у БиХ.

Босна и Херцеговина 24.10.2019 | 17:43
У понедјељак ХДЗ и СДА о начину формирања власти
"Ми се надамо и чинимо све да дође до формирања Савјета министара. Ви сте видјели да је СДА активни судионик у свему томе. Ми смо давали разне могућности да се формира Савјет министара. Да у току од шест мјесеци достави АНП, Савјет министара или министар одбране. Или да то уради предсједавајући Предсједништва БиХ, јер то је обавеза БиХ", казао је Османовић.

Поручио је да је закон веома јасан и да нико нема право да га крши.

"С те стране је дошло до кочења у формирању Савјета министара БиХ, јер имате СНСД и Милорада Додика који априори и прије него је формиран Савјет министара истиче да се неће поштовати закон и Устав и то морамо извести на чистац. Или ћемо поштовати Устав и закон или ћемо имати овакав Савјет министара у техничком мандату. Цијеним да ће доћи до приближавања ставова и да ће схватити и Додик и остали да је у основи свега Устав и закон".

Упитан када можемо очекивати формирање власти, он је рекао да ће већ у понедјељак бити одржан састанак.

"Имамо састанак са ХДЗ-ом БиХ већ у понедјељак гдје желимо додатно приближити ставове ове двије политичке странке. Послије тога би се могло очекивати да дође до састанка три политичке странке (СДА, ХДЗ БиХ и СНСД) и других политичких странака које партиципирају у власти. Прије свега да видимо редослијед потеза", поручио је Османовић.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Добар

24.10.2019 16:20

Само устав остало је шупља прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

24.10.2019 16:50

Свезри стране су исте, као сто је сиротиња иста на све три сзране.дамо сто вама то висе одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камењарац

24.10.2019 17:26

Казе драган цовиц да има најскупљу вилу у бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

24.10.2019 17:45

Ово је јос један доказ да Бејха постоји само зато да би политицари могли да краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

24.10.2019 20:56

Каква че тотрговина пасти куку леле а шта је са Додиком вјероватно че им они пренијети које јаде су сада народу измислили

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

25.10.2019 02:59

Хахахаха нови избори вец давно би били у нормалној дрзави али бх је ненормална дрзавица. Даyтон је само зауставио рат...

ОДГОВОРИТЕ