Је ли Додик одустао од посебне сједнице?

Шеф Клуба посланика Српске демократске странке (СДС) Миладин Станић тврди да су Милорад Додик и Савез независних социјалдемократа (СНСД) одустали од посебне сједнице Народне скупштине о деклерацији Странке демократске акције (СДА) која је усвојена средином прошлог мјесеца.

Република Српска 24.10.2019 | 16:42
Је ли Додик одустао од посебне сједнице?
-Постављам питање Додику и СНСД-у зашто су напрасно одустали од посебне сједнице о декларацији СДА. Да ли одустајање од те сједнице Народне скупштине значи да им је та декларација постала прихватљива – рекао је Станић на конференицји за новинаре у Бањој Луци.

Тврди да ће предстваници СДА бити поново и у колегију парламента РС.

Посланици владајуће већине у Народној скупштини РС усвојили су 18. септембра одлуку о разрјешењу потпредсједника парламента из бошњачког народа Сенада Братића (СДА), иако је он током дана потврдио да је поднио непозиву оставку.

Разлог за његову смјену била је програмска декларација СДА у којој се тежи успостављање РБиХ.

Недавно је у НСРС стигао и приједлог СНСД за попуну упражњеног потпредсједничком мјеста. Приједлог СНСД-а је био Денис Шулић, али је то напрасно повучено и та тачка дневног реда није нашла на овом скупштинском засједању.

Разлог повлачења су, како се тврди, преговори Милорада Додика и Бакира Изетеговића, који се воде иза сцене и поред честих јавних међусобних обрачуна.



(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ноћна птица

24.10.2019 15:16

Они одлично сарађују, само сипају прашину у очи слијепцима и полуслијепцима неписменим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

24.10.2019 16:44

Ма није он то ни мислио он је то онако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

24.10.2019 17:51

Трезораш и рудоња одлично сарађују,њихове *свађе* преко тв-а су храна за глупе следбенике црвене и зелене секте!

ОДГОВОРИТЕ