Je li Dodik odustao od posebne sjednice?

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić tvrdi da su Milorad Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odustali od posebne sjednice Narodne skupštine o dekleraciji Stranke demokratske akcije (SDA) koja je usvojena sredinom prošlog mjeseca.

Republika Srpska 24.10.2019 | 16:42
Je li Dodik odustao od posebne sjednice?
-Postavljam pitanje Dodiku i SNSD-u zašto su naprasno odustali od posebne sjednice o deklaraciji SDA. Da li odustajanje od te sjednice Narodne skupštine znači da im je ta deklaracija postala prihvatljiva – rekao je Stanić na konferenicji za novinare u Banjoj Luci.

Tvrdi da će predstvanici SDA biti ponovo i u kolegiju parlamenta RS.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS usvojili su 18. septembra odluku o razrješenju potpredsjednika parlamenta iz bošnjačkog naroda Senada Bratića (SDA), iako je on tokom dana potvrdio da je podnio nepozivu ostavku.

Razlog za njegovu smjenu bila je programska deklaracija SDA u kojoj se teži uspostavljanje RBiH.

Nedavno je u NSRS stigao i prijedlog SNSD za popunu upražnjenog potpredsjedničkom mjesta. Prijedlog SNSD-a je bio Denis Šulić, ali je to naprasno povučeno i ta tačka dnevnog reda nije našla na ovom skupštinskom zasjedanju.

Razlog povlačenja su, kako se tvrdi, pregovori Milorada Dodika i Bakira Izetegovića, koji se vode iza scene i pored čestih javnih međusobnih obračuna.



(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Noćna ptica

24.10.2019 15:16

Oni odlično sarađuju, samo sipaju prašinu u oči slijepcima i poluslijepcima nepismenim.

ODGOVORITE
Name

Manjača

24.10.2019 16:44

Ma nije on to ni mislio on je to onako.

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

24.10.2019 17:51

Trezoraš i rudonja odlično sarađuju,njihove *svađe* preko tv-a su hrana za glupe sledbenike crvene i zelene sekte!

ODGOVORITE