Оштра критика Мбапеу: Постаћеш исти Нејмар!

Буди добар човек, а не индивидуланац! Кристоф Дугари има реч. . .

Фудбал 25.10.2019 | 19:24
Оштра критика Мбапеу: Постаћеш исти Нејмар!
Пет голова Пари Сен Жермена на стадион „Јан Брајдел“. Довољно за савршен учинак и прво место у Групи А Лиге шампиона, а недовољно да сви тапшу Свецима. Чак и кад су тако распуцани.

Некадашњи француски репрезентативац, Кристоф Дугари – који је у прошлости знао да поткачи и Нејмара и Жозеа Муриња – овога пута оплео је по младој звезди Килијану Мбапеу. Да буде интересантније, не због учинка 20-годишњег шпица (а, шта да му каже после хет-трика), већ због речи послатих у етар после утакмице. Наиме, Мбапе је деловао љутито што га тренер Томас Тухел није увестио у стартере, па је у другом полувремену дао хет-трик и прозвао немачког стручњака речима „желео сам свима да покажем колико им је тешко без мене“.

Дугарију се није допало.

„Непријатно ми је било да слушам шта прича. Остатак интервјуа је савршен, јер говори о колегама, тимској игри, али уводни део је споран. Осећао сам се посрамљено, можда зато што припадам генерацији која је заражена фудбалом, за разлику од данашње која колектив не посматра као приоритет, већ важност даје индивидуалној игри. Зато сам се осетио непријатно. Можда Килијану стварно јесте тешко пало што није почео меч, али је једнако битно бити велики играч и добар човек. Не кажем да Мбапе није добар момак, али већ је дао неколико изјава које ми се нису свиделе“, рекао је некадашњи нападач.

Према његвој оцени, лош пример Мбапеу даје његов саиграч са Парка принчева, Бразилац Нејмар, у последње време познатији по детаљима који баш и немају везе са фудбалом.

„Чини ми се да Мбапе почиње да личи на Нејмара. Пре бих изашао у град са Идрисом Гејом, Анхелом Ди Маријом или Андреом Еерером, који важе за чистунце, него са Нејмаром, али добро, Мбапеов је избор с ким ће да се дружи. Бојим се да се савршена прича око овог момка развејава, жао ми је што се ствари тако брзо мењају. Нажалост, не иде на добро“.

Наравно, где су велики новци ту су и велики проблеми. Једноставно, тешко је контролисати свлачионицу са великим бројме звезда.

„Примећујем индивидуализам код играча. А не желим да види рат ега и борбу за личну статистику“, упозорава Кристоф Дугари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар