Oštra kritika Mbapeu: Postaćeš isti Nejmar!

Budi dobar čovek, a ne individulanac! Kristof Dugari ima reč. . .

Fudbal 25.10.2019 | 19:24
Oštra kritika Mbapeu: Postaćeš isti Nejmar!
Pet golova Pari Sen Žermena na stadion „Jan Brajdel“. Dovoljno za savršen učinak i prvo mesto u Grupi A Lige šampiona, a nedovoljno da svi tapšu Svecima. Čak i kad su tako raspucani.

Nekadašnji francuski reprezentativac, Kristof Dugari – koji je u prošlosti znao da potkači i Nejmara i Žozea Murinja – ovoga puta opleo je po mladoj zvezdi Kilijanu Mbapeu. Da bude interesantnije, ne zbog učinka 20-godišnjeg špica (a, šta da mu kaže posle het-trika), već zbog reči poslatih u etar posle utakmice. Naime, Mbape je delovao ljutito što ga trener Tomas Tuhel nije uvestio u startere, pa je u drugom poluvremenu dao het-trik i prozvao nemačkog stručnjaka rečima „želeo sam svima da pokažem koliko im je teško bez mene“.

Dugariju se nije dopalo.

„Neprijatno mi je bilo da slušam šta priča. Ostatak intervjua je savršen, jer govori o kolegama, timskoj igri, ali uvodni deo je sporan. Osećao sam se posramljeno, možda zato što pripadam generaciji koja je zaražena fudbalom, za razliku od današnje koja kolektiv ne posmatra kao prioritet, već važnost daje individualnoj igri. Zato sam se osetio neprijatno. Možda Kilijanu stvarno jeste teško palo što nije počeo meč, ali je jednako bitno biti veliki igrač i dobar čovek. Ne kažem da Mbape nije dobar momak, ali već je dao nekoliko izjava koje mi se nisu svidele“, rekao je nekadašnji napadač.

Prema njegvoj oceni, loš primer Mbapeu daje njegov saigrač sa Parka prinčeva, Brazilac Nejmar, u poslednje vreme poznatiji po detaljima koji baš i nemaju veze sa fudbalom.

„Čini mi se da Mbape počinje da liči na Nejmara. Pre bih izašao u grad sa Idrisom Gejom, Anhelom Di Marijom ili Andreom Eererom, koji važe za čistunce, nego sa Nejmarom, ali dobro, Mbapeov je izbor s kim će da se druži. Bojim se da se savršena priča oko ovog momka razvejava, žao mi je što se stvari tako brzo menjaju. Nažalost, ne ide na dobro“.

Naravno, gde su veliki novci tu su i veliki problemi. Jednostavno, teško je kontrolisati svlačionicu sa velikim brojme zvezda.

„Primećujem individualizam kod igrača. A ne želim da vidi rat ega i borbu za ličnu statistiku“, upozorava Kristof Dugari.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar