Пешић о новом селектору Србије...

Србији треба тренер свих 365 дана! Легендарни Кари Пешић причао и о потенцијалном решењу за клупу Црвене звезде.

Кошарка 25.10.2019 | 19:43
Пешић о новом селектору Србије...
Питање новог селектора Србије помало је скрајнуто у страну после речи председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића да ће се прво направити анализа у периоду од месец-два, пре него што се буде донела коначна одлука. Ипак, како је први месец од момента оне конференције у Сазоновој 83, тема се поново активирала, па је све више заинтересованих да сазнају ко ће преузети диригентску палицу од Александра Ђорђевића.

Док се у најужи круг кандидата од првог дана стављају Саша Обрадовић и Игор Кокошков, било је и оних што су пожелели да у улози селектора поново виде Светислава Пешића. Човек који је донео последња два репрезентативна злата ради озбиљан посао у Барселони. Легендарни Кари води један од најамбициознијих пројеката европске клупске кошарке и јасно је да је његов ангажман на клупи Србије немогуће очекивати. То је индиректно потврдио и у разговору за Спортклуб, иначе ексклузивног власника права за Евролигу у овом делу Европе, где је превасходно говорио о томе каквог селектора мора да има Србија. 

"Много је важно тренирати репрезентацију и кад је не тренираш, а то значи свакодневни контакт са играчима, непосредна посета играчима, разговор са тренерима у њиховим клубовима – дакле, користиш сваки тренутак да га тренираш путем разговора. Дакле, да се 'прода' концепт и програм који се жели. Зато сам се увек залагао за то да у Србији имамо професионалног тренера, а не оног који води и клуб и репрезентацију – Србија треба да има тренера који је 365 дана посвећен не само репрезентацији, него и свему што савезни тренер треба да уради за овај спорт у Србији. Најбоље би било ако је то човек из Србије који живи у Београду, који је сваки дан у Савезу, обилази клубове, разговара са тренерима и утврђује стручну политику", објашњава Пешић за Спортклуб.

Осим питања селектора, Пешић се осврнуо и на питање новог тренера Црвене звезде по одласку Милана Томића...

"Ако си у Србији и као домаћи тренер, онда то није велики проблем. Иако има странаца, ипак говориш својим језиком. Ја сам у Барси оставио добар утисак, било је врхунских резултата и ушао сам у тим у којем ми сви верују и било ми је много лакше. И тада сам имао добру екипу, па је важно не правити се превише важан и не правити се превише паметан, да мислиш да све одједном треба променити да би се показало да је дошао нови тренер. Мораш да се адаптираш на играче које имаш, да обавиш много разговора, да видиш какве су им навике и шта желе – онда корак по корак инкорпорираш своју филозофију тренинга, састанака и припреме утакмица", јасан је Пешић.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар