Велика промјена у свјетском тенису!

Ђоковић: Радујем се томе! Андреа Гауденци, бивши италијански тенисер, биће нови председник Асоцијације тениски професионалаца (АТП), објављено је данас на сајту те организације.

Тенис 25.10.2019 | 19:05
Велика промјена у свјетском тенису!
АТП добио новог председника, Ђоковић га подржава: "Био је у нашим ципелама"! Бивши италијански тенисер Андреа Гауденци биће нови председник Асоцијације тениски професионалаца (АТП).

Он ће функцију званично да преузме од почетка 2020. на период од четири године, колико траје мандат.

Гауденци је играо тенис током 90-их година, освојио је три титуле и најбољи резултат му је 18. место на АТП листи. Први тенисер света и председник Савета играча АТП-а Новак Ђоковић поздравио је одлуку да Гауденци буде на челу АТП-а.

"Као бивши играч зна како је тенисерима. Постао је успешан бизнисмен након играчке каријере. Има све квалитете да води Тур и радујем се што ћемо сви заједно радити у корист играча и спорта", рекао је Ђоковић, а преноси АТП.

"АТП је имао централну улогу у мом животу на тако много начина и прилика која ми се пружа да будем председавајући те организације је за мене велика част. Радујем се што ћу у будућности предводити Тур и трудити се да донсем побошљања и допринесем популарности тениса. Веома сам захвалан на прилици која ми се пружа и са нестрпљењем очекујем да преузмем функцију почетком јануара", навео је 46-годишњи Гауденци.

Новак Ђоковић, први тенисер света и председник Савета АТП играча поздравио је одлуку да Гауденци преузме улогу првог човека Асоцијације тениски професионалаца.

"У име играча желим да поздравим долазак Андрее на чело АТП. Као бивши играч зна како је тенисерима, био је у нашим ципелама. Постао је успешан бизнисмен након играчке каријере. Има све квалитете да води Тур и радујем се што ћемо сви заједно радити у корист играча и спорта", рекао је Новак Ђоковић.

Гауденци је после тениске каријере дипломирао права у Болоњи, а у Монаку мастер на плану пословне администрације.

На месту председника АТП-а замениће Криса Кермонда.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар