Velika promjena u svjetskom tenisu!

Đoković: Radujem se tome! Andrea Gaudenci, bivši italijanski teniser, biće novi predsednik Asocijacije teniski profesionalaca (ATP), objavljeno je danas na sajtu te organizacije.

Tenis 25.10.2019 | 19:05
Velika promjena u svjetskom tenisu!
ATP dobio novog predsednika, Đoković ga podržava: "Bio je u našim cipelama"! Bivši italijanski teniser Andrea Gaudenci biće novi predsednik Asocijacije teniski profesionalaca (ATP).

On će funkciju zvanično da preuzme od početka 2020. na period od četiri godine, koliko traje mandat.

Gaudenci je igrao tenis tokom 90-ih godina, osvojio je tri titule i najbolji rezultat mu je 18. mesto na ATP listi. Prvi teniser sveta i predsednik Saveta igrača ATP-a Novak Đoković pozdravio je odluku da Gaudenci bude na čelu ATP-a.

"Kao bivši igrač zna kako je teniserima. Postao je uspešan biznismen nakon igračke karijere. Ima sve kvalitete da vodi Tur i radujem se što ćemo svi zajedno raditi u korist igrača i sporta", rekao je Đoković, a prenosi ATP.

"ATP je imao centralnu ulogu u mom životu na tako mnogo načina i prilika koja mi se pruža da budem predsedavajući te organizacije je za mene velika čast. Radujem se što ću u budućnosti predvoditi Tur i truditi se da donsem pobošljanja i doprinesem popularnosti tenisa. Veoma sam zahvalan na prilici koja mi se pruža i sa nestrpljenjem očekujem da preuzmem funkciju početkom januara", naveo je 46-godišnji Gaudenci.

Novak Đoković, prvi teniser sveta i predsednik Saveta ATP igrača pozdravio je odluku da Gaudenci preuzme ulogu prvog čoveka Asocijacije teniski profesionalaca.

"U ime igrača želim da pozdravim dolazak Andree na čelo ATP. Kao bivši igrač zna kako je teniserima, bio je u našim cipelama. Postao je uspešan biznismen nakon igračke karijere. Ima sve kvalitete da vodi Tur i radujem se što ćemo svi zajedno raditi u korist igrača i sporta", rekao je Novak Đoković.

Gaudenci je posle teniske karijere diplomirao prava u Bolonji, a u Monaku master na planu poslovne administracije.

Na mestu predsednika ATP-a zameniće Krisa Kermonda.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar