Бившем тренеру Звезде папрена казна!

Божовићу пет мечева супензије! Шеф стручног штаба руске екипе Крила Совјетов Миодраг Божовић мораће на паузу због физичког обрачуна и црвеног картона!

Фудбал 25.10.2019 | 13:04
Бившем тренеру Звезде папрена казна!
Миодраг Божовић није дочекао крај меча у руској Премијер лиги у недељу када је тим Крила Совјетов гостовао екипи Оренбурга. 

Тренер Крила Совјетов је у финишу дуела зарадио искључење после физичког обрачуна на терену. 

Дисциплинска комисија руске лиге изрекла му је оштру казну - пет мечева суспензије и новчано 100.000 рубљи, односно око 2.500 евра.

Црногорски стручњак је у судијској надокнади утрчао у гужву на терену коју су изазвали играчи из супротних табора, Александар Ањуков и Андреј Чуканов, и чврсто зграбио тренера домаћих, Владимира Федотова.

Судија је бившем тренеру Звезде одмах показао црвени картон, а Божовић је приликом изласка са терена додатно "подигао притисак" јер је застао на центру и вређао помоћног судију меча. 

У саопштењу се наводи да је Божовић кажњен "због насилничког понашања према службеним лицима утакмице и агресивно понашање према Федотову".

"Божовић ће уз новчану казну од 100 хиљада рубаља бити дисквалификован на пет утакмица руског првенства. Три утакмице сматрају се аутоматским на основу правилника, а две су условне у раздобљу до краја сезоне", стоји у саопштењу Дисциплинске комисије.

На изрицање оштре казне није утицало то што се Божовић одмах после меча извинио колеги са клупе Оренбурга, којег је напао, а нешто касније и помоћном судији.

Шеф стручног штаба Оренбурга Владимир Федотов добио је један меч суспензије, а дефанзивни играч Крила Совјетов Александар Ањуков две утакмице забрана играња.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар