Bivšem treneru Zvezde paprena kazna!

Božoviću pet mečeva supenzije! Šef stručnog štaba ruske ekipe Krila Sovjetov Miodrag Božović moraće na pauzu zbog fizičkog obračuna i crvenog kartona!

Fudbal 25.10.2019 | 13:04
Bivšem treneru Zvezde paprena kazna!
Miodrag Božović nije dočekao kraj meča u ruskoj Premijer ligi u nedelju kada je tim Krila Sovjetov gostovao ekipi Orenburga. 

Trener Krila Sovjetov je u finišu duela zaradio isključenje posle fizičkog obračuna na terenu. 

Disciplinska komisija ruske lige izrekla mu je oštru kaznu - pet mečeva suspenzije i novčano 100.000 rublji, odnosno oko 2.500 evra.

Crnogorski stručnjak je u sudijskoj nadoknadi utrčao u gužvu na terenu koju su izazvali igrači iz suprotnih tabora, Aleksandar Anjukov i Andrej Čukanov, i čvrsto zgrabio trenera domaćih, Vladimira Fedotova.

Sudija je bivšem treneru Zvezde odmah pokazao crveni karton, a Božović je prilikom izlaska sa terena dodatno "podigao pritisak" jer je zastao na centru i vređao pomoćnog sudiju meča. 

U saopštenju se navodi da je Božović kažnjen "zbog nasilničkog ponašanja prema službenim licima utakmice i agresivno ponašanje prema Fedotovu".

"Božović će uz novčanu kaznu od 100 hiljada rubalja biti diskvalifikovan na pet utakmica ruskog prvenstva. Tri utakmice smatraju se automatskim na osnovu pravilnika, a dve su uslovne u razdoblju do kraja sezone", stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

Na izricanje oštre kazne nije uticalo to što se Božović odmah posle meča izvinio kolegi sa klupe Orenburga, kojeg je napao, a nešto kasnije i pomoćnom sudiji.

Šef stručnog štaba Orenburga Vladimir Fedotov dobio je jedan meč suspenzije, a defanzivni igrač Krila Sovjetov Aleksandar Anjukov dve utakmice zabrana igranja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar