Дуле Савић: Ни Мурињо не би помогао!

Пикси Ковачевић: Историјски резултати, али моја Звезда би овој дала 10 комада! После пораза од Тотенхема. . .

Фудбал 24.10.2019 | 21:59
Дуле Савић: Ни Мурињо не би помогао!
Сваки пораз боли, али нису сви исти. Некад недостаје среће, некад подбаци струка, некад је кривица очигледно на играчима. Али има и тих утакмица – као што је била она Црвене звезде против Тотенхема – кад једноставно сви виде да је у питању разлика у класи и да се ту ништа не може. Па отприлике тако у данашњој штампи утиске сумира и Звездина легенда Душан Савић, док је пак Ненад Пикси Ковачевић оригиналан у нешто другачијем размишљању.

Он наиме сматра да би његова Звезда – а била је то она екипа Валтера Зенге са Николом Жигићем, Бошком Јанковићем, Душаном Бастом и осталима – ову актуелну генерацију савладала баш зато што су језгро тима чинили српски играчи. Мада Ковачевић не оспорава екипи Владана Милојевића да прави историјске резултате за клуб.

“Ово што Звезда тренутно ради је највећи успех у историји. Али моја генерација би овом тиму Звезде дала десет голова, а не би примила ниједан. Зашто? Зато што су се тада сви презивали на ’ић’. Био је тек понеки странац који је био небитан у екипи. Данас су странци у Звезди најбитнији. Поштујем, али то је разлог зашто не можемо да поредимо фудбал некад и сад“, каже Ковачевић за Ало.

Међутим, актуелни тренер ОФК Вршца сагласан је са Савићем у оцени да се у српском фудбалу тешко може достићи потребан квалитет за окршаје са ривалима попут Тотенхема. Само што има другачије објашњење...

“До децембра је све регуларно, а од децембра до јуна је све намештено, почевши од млађих категорија, па до друге и прве лиге“, децидиран је Пикси Ковачевић.

Дуле Савић све то зна, али се пре свега концетрише на терен, па у интервјуу за Вечерње новости у први план истиче детаљ који су сви Звездини навијачи сигурно приметили и током директног преноса. Говорећи о разлици у квалитету Суперлиге и Премијер лиге, у време кад је он играо и сад, Савић каже...

“Тадашња југословенска лига била је једна од најбољих у Европи, сигурно међу првих пет. Ова српска лига је тренинг лига и ви из ње долазите у Лигу шампиона, такмичити се са најбољим и најскупљим тимовима Европе. То је нека друга димензија, различита планета. Видели сте како Сон у спринту претрчао од центра терена код трећег гола, а у старту је био 10 метара иза Кањаса“.

И да, видели смо. Видели су сви, зато и нема места претераној критици. Па иако би и Дуле Савић волео да види више Звездине деце у првом тиму, у интервјуу за Спортски журнал признаје да је мало вероватно да би то нешто променило, као што ни Милојевићеве измене нису ништа промениле. Савић сматра – нису ни могле.

“Могли сте да ставите и Муриња на клупу, кад имате супериорну екипу из најјаче лиге у Европи. Долазимо из једне од слабијих такмичења и онда је то велика разлика. Не дешава се сваки дан изненађење као што је било са Ливерпулом“, каже Савић за Журнал.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар