Dule Savić: Ni Murinjo ne bi pomogao!

Piksi Kovačević: Istorijski rezultati, ali moja Zvezda bi ovoj dala 10 komada! Posle poraza od Totenhema. . .

Fudbal 24.10.2019 | 21:59
Dule Savić: Ni Murinjo ne bi pomogao!
Svaki poraz boli, ali nisu svi isti. Nekad nedostaje sreće, nekad podbaci struka, nekad je krivica očigledno na igračima. Ali ima i tih utakmica – kao što je bila ona Crvene zvezde protiv Totenhema – kad jednostavno svi vide da je u pitanju razlika u klasi i da se tu ništa ne može. Pa otprilike tako u današnjoj štampi utiske sumira i Zvezdina legenda Dušan Savić, dok je pak Nenad Piksi Kovačević originalan u nešto drugačijem razmišljanju.

On naime smatra da bi njegova Zvezda – a bila je to ona ekipa Valtera Zenge sa Nikolom Žigićem, Boškom Jankovićem, Dušanom Bastom i ostalima – ovu aktuelnu generaciju savladala baš zato što su jezgro tima činili srpski igrači. Mada Kovačević ne osporava ekipi Vladana Milojevića da pravi istorijske rezultate za klub.

“Ovo što Zvezda trenutno radi je najveći uspeh u istoriji. Ali moja generacija bi ovom timu Zvezde dala deset golova, a ne bi primila nijedan. Zašto? Zato što su se tada svi prezivali na ’ić’. Bio je tek poneki stranac koji je bio nebitan u ekipi. Danas su stranci u Zvezdi najbitniji. Poštujem, ali to je razlog zašto ne možemo da poredimo fudbal nekad i sad“, kaže Kovačević za Alo.

Međutim, aktuelni trener OFK Vršca saglasan je sa Savićem u oceni da se u srpskom fudbalu teško može dostići potreban kvalitet za okršaje sa rivalima poput Totenhema. Samo što ima drugačije objašnjenje...

“Do decembra je sve regularno, a od decembra do juna je sve namešteno, počevši od mlađih kategorija, pa do druge i prve lige“, decidiran je Piksi Kovačević.

Dule Savić sve to zna, ali se pre svega koncetriše na teren, pa u intervjuu za Večernje novosti u prvi plan ističe detalj koji su svi Zvezdini navijači sigurno primetili i tokom direktnog prenosa. Govoreći o razlici u kvalitetu Superlige i Premijer lige, u vreme kad je on igrao i sad, Savić kaže...

“Tadašnja jugoslovenska liga bila je jedna od najboljih u Evropi, sigurno među prvih pet. Ova srpska liga je trening liga i vi iz nje dolazite u Ligu šampiona, takmičiti se sa najboljim i najskupljim timovima Evrope. To je neka druga dimenzija, različita planeta. Videli ste kako Son u sprintu pretrčao od centra terena kod trećeg gola, a u startu je bio 10 metara iza Kanjasa“.

I da, videli smo. Videli su svi, zato i nema mesta preteranoj kritici. Pa iako bi i Dule Savić voleo da vidi više Zvezdine dece u prvom timu, u intervjuu za Sportski žurnal priznaje da je malo verovatno da bi to nešto promenilo, kao što ni Milojevićeve izmene nisu ništa promenile. Savić smatra – nisu ni mogle.

“Mogli ste da stavite i Murinja na klupu, kad imate superiornu ekipu iz najjače lige u Evropi. Dolazimo iz jedne od slabijih takmičenja i onda je to velika razlika. Ne dešava se svaki dan iznenađenje kao što je bilo sa Liverpulom“, kaže Savić za Žurnal.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar