Мертенс додирнуо вјечност - престигао је Марадону!

Белгијанац постигао 106 голова за Наполи!

Фудбал 24.10.2019 | 14:20
Мертенс додирнуо вјечност - престигао је Марадону!
Навијачима Наполија не фали хероја последњих година. Дуго је то био Марек Хамшик, а пошто је он отишао, на његово место краља тима иступио је Дрис Мертенс. Сјајни Белгијанац гури Наполитанце ове сезоне, а са два гола у Салцбургу у среду увече (3:2) направио је још коран напред у антологији клуба.

Мертенс је дошао до збира од 116 голова у дресу Наполија, чиме је престигао једног јединог, непоновљивог Дијега Марадону! Белгијанац је у Аустрији дошао до 22 поготка на међународној сцени за небескоплаве, а по том критеријуму нико му у историји клуба није раван.

Има Дрис сада нову мету – да престигне Марека Хамшика. Словак је пре одласка у Кину стао на 121 голу за Наполи, тако да Мертенсу не би требало да буде претешко да убаци још тих шест погодака па да заседне на трон, да постане рекордер клуба подно Везува. За ових 116 голова било му је потребно 285 утакмица или у просеку на свакој трећој је постизао по погодак.

Ако настави тим ритмом Мертенс ће лагано прескочити некадашњег клупског друга.

Иначе, Единсон Кавани је и даље најпродуктивнији голгетер Наполија у историји, пошто је на 138 мечева постигао чак 104 гола.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар