Mertens dodirnuo vječnost - prestigao je Maradonu!

Belgijanac postigao 106 golova za Napoli!

Fudbal 24.10.2019 | 14:20
Mertens dodirnuo vječnost - prestigao je Maradonu!
Navijačima Napolija ne fali heroja poslednjih godina. Dugo je to bio Marek Hamšik, a pošto je on otišao, na njegovo mesto kralja tima istupio je Dris Mertens. Sjajni Belgijanac guri Napolitance ove sezone, a sa dva gola u Salcburgu u sredu uveče (3:2) napravio je još koran napred u antologiji kluba.

Mertens je došao do zbira od 116 golova u dresu Napolija, čime je prestigao jednog jedinog, neponovljivog Dijega Maradonu! Belgijanac je u Austriji došao do 22 pogotka na međunarodnoj sceni za nebeskoplave, a po tom kriterijumu niko mu u istoriji kluba nije ravan.

Ima Dris sada novu metu – da prestigne Mareka Hamšika. Slovak je pre odlaska u Kinu stao na 121 golu za Napoli, tako da Mertensu ne bi trebalo da bude preteško da ubaci još tih šest pogodaka pa da zasedne na tron, da postane rekorder kluba podno Vezuva. Za ovih 116 golova bilo mu je potrebno 285 utakmica ili u proseku na svakoj trećoj je postizao po pogodak.

Ako nastavi tim ritmom Mertens će lagano preskočiti nekadašnjeg klupskog druga.

Inače, Edinson Kavani je i dalje najproduktivniji golgeter Napolija u istoriji, pošto je na 138 mečeva postigao čak 104 gola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar