Чемпионшип: Србија нема бољег шпица и тачка! Митар 17/17!

Митровић поново запалио Чемпионшип: Гол први, други, трећи! Нападач репрезентације Србије се распуцао против Лутона у ванредном колу друге лиге Енглеске.  Нови хет-трик голгетера Фулама!

Фудбал 23.10.2019 | 23:05
Чемпионшип: Србија нема бољег шпица и тачка! Митар 17/17!
Одбране настављају да се плаше! Баш као у познатој песми о српском голгетеру, Александар Митровић наставља да "терорише", а сада је његовој изванредној партији присуствовала екипа Лутон Тауна у победи Фулама - 3:2!

Утакмица на Крејвен Котиџу у оквиру 13. кола пролазу у знаку нападача Фулама, који је у размаку од 51. минута постигао хет-трик!

Домаћи тим је повео већ у 16. минуту утакмице када је стрелац био Митровић после снажног ударца са 15 метара, а голман гостију није имао шанси.

Већ у 53. минуту је дуплирао предност "колибара" и на асистенцију Бобија Рида лако спровео лопту у мрежу са пар метара, да би Данијел Потс смањио на 2:1 после пуног часа игре.

Ипак, да се Митровић пита за све, потрвдио је седам минута касније када је постигао и трећи погодак и комплетирао хет-трик. Овога пута је то био ударац главом на центаршут Џоа Брајана са леве стране и одбрана Лутона поново није могла да изађе на крај са Србином.

До краја сусрета Казенга Луа Луа је надокнади времена успео само да смањи резултат на коначних 3:2.

Бивши нападач Партизана је тиме стигао до бројке од 11 голова у Чемпионшипу ове сезоне, чиме је остао сам на врху листе стрелаца. Он је уједно и први играч у тој лиги који је стигао до двоцифреног броја голова

Митровић је тако наставио са сјајном формом, пошто је и у дресу Србије био врло расположен.

Он је "тресао" мрежу Парагваја у победи 1:0, а потом и двоструки стрелац у тријумфу 2:1 против Литваније током последње репрезентативне паузе, па је сада стигао до 31 гола у дресу Србије.

Недостаје му само осам голова да престигне рекорд Стјепана Бобека са највише голова у државном тиму, постављен пре 63 године.

Имајући у виду да и у Чемпионшипу нико не може да га заустави, ово би заиста могла да буде још једна велика сезона за момка из Смедерева.



Какво вече за Фулам и Александра Митровића. Крејвен Котиџ је поново имао привилегију да се поклони хероју, српском репрезентативцу који је премијерним хет-триком у сезони украсио тријумф над Лутоном (3:2) и повратак у борбу за пласман у плеј-оф. Све је вечерас ишло сјајног Митровића, два гола ногом, један главом, све у маниру расних центарфорова каве Енглези воле.

А навијачи Фулама просто обожавају Србина. То су и показали и у 16. минуту када су одушевљени поскочили после сјајног ударца Митровића са 17 метара за 1:0. Асистирао му је Иван Кавалеиро. Поново је некадашњи голгетер Партизана натерао рају да му аплаудира почетком другог полувремена, у 53. минуту када је сјајно реаговао на пас Бобија Рида. 

Упорни Лутон вратио се у меч на трен у 60. минуту након што је Потс на другој страни погодио за 2:1, али је тај осећај задовољства тарајао врло кратко. Поново је Митровић био неумољив, после још једне лепе акције и центаршута Џоа Брајана главом је закуцао лопту у мрежу Шеширџија за 3:1. Гости су до краја смањили резултат, али нису тиме успели да отму славу главној фаци у Лондону вечерас.

Исту ту лопту понео је сигурно кући после утакмице, али од хет-трика много ће га више радовати генерални утисак који је оставио на енглеску јавност. Сви извештачи са овог меча пишу да је ваљда сада свима јасно да је Митровић прерастао Чемпионшип. Србин је вечерас постао први играч који је стигао до двоцифреног броја голова (11) у најбољој другој лиги на свету.

Истовремено, изједначио је већ после три месеца прошлогодишњи рекорд у Премијер лиги (11 голова) и недостају му још само два поготка па да надмаши свој досадашњи најбољи скор откако је дошао у Енглеску из сезоне 2017/18. када је постигао 12 комада и то за пролећну полусезону баш у Фуламу.

Митровић дефинитивно игра можда и сезону кларијере пошто је хет-триком против Лутона заокружио још један сјајан учинак - 17 голова на 17 утакмица збирно за Фулам и српску репрезентацију ове сезоне. Реално, не постоји бољи српски шпиц од њега у овом тренутку. Тачка!    

ЕНГЛЕСКА 1 - 13. коло

Уторак

Бирмингем - Блекбурн 1:0 (1:0)
Милвол - Кардиф 2:2 (1:1)
Квинс Парк Ренџерс - Рединг 2:2 (1:1)
Шефилд Венздеј - Стоук 1:0 (1:0)
Свонси - Брентфорд 0:3 (0:2)
Престон - Лидс 1:1 (0:0)
ВБА - Барнсли 2:2 (0:2)

Среда

Бристол Сити - Чарлтон 2:1 (0:0)
Дерби - Виган 1:0 (0:0)
Фулам - Лутон 3:2 (1:0)
Хадерсфилд - Мидлзбро 0:0
Нотингем Форест - Хал 1:2 (0:1)



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар