Čempionšip: Srbija nema boljeg špica i tačka! Mitar 17/17!

Mitrović ponovo zapalio Čempionšip: Gol prvi, drugi, treći! Napadač reprezentacije Srbije se raspucao protiv Lutona u vanrednom kolu druge lige Engleske.  Novi het-trik golgetera Fulama!

Fudbal 23.10.2019 | 23:05
Čempionšip: Srbija nema boljeg špica i tačka! Mitar 17/17!
Odbrane nastavljaju da se plaše! Baš kao u poznatoj pesmi o srpskom golgeteru, Aleksandar Mitrović nastavlja da "teroriše", a sada je njegovoj izvanrednoj partiji prisustvovala ekipa Luton Tauna u pobedi Fulama - 3:2!

Utakmica na Krejven Kotidžu u okviru 13. kola prolazu u znaku napadača Fulama, koji je u razmaku od 51. minuta postigao het-trik!

Domaći tim je poveo već u 16. minutu utakmice kada je strelac bio Mitrović posle snažnog udarca sa 15 metara, a golman gostiju nije imao šansi.

Već u 53. minutu je duplirao prednost "kolibara" i na asistenciju Bobija Rida lako sproveo loptu u mrežu sa par metara, da bi Danijel Pots smanjio na 2:1 posle punog časa igre.

Ipak, da se Mitrović pita za sve, potrvdio je sedam minuta kasnije kada je postigao i treći pogodak i kompletirao het-trik. Ovoga puta je to bio udarac glavom na centaršut Džoa Brajana sa leve strane i odbrana Lutona ponovo nije mogla da izađe na kraj sa Srbinom.

Do kraja susreta Kazenga Lua Lua je nadoknadi vremena uspeo samo da smanji rezultat na konačnih 3:2.

Bivši napadač Partizana je time stigao do brojke od 11 golova u Čempionšipu ove sezone, čime je ostao sam na vrhu liste strelaca. On je ujedno i prvi igrač u toj ligi koji je stigao do dvocifrenog broja golova

Mitrović je tako nastavio sa sjajnom formom, pošto je i u dresu Srbije bio vrlo raspoložen.

On je "tresao" mrežu Paragvaja u pobedi 1:0, a potom i dvostruki strelac u trijumfu 2:1 protiv Litvanije tokom poslednje reprezentativne pauze, pa je sada stigao do 31 gola u dresu Srbije.

Nedostaje mu samo osam golova da prestigne rekord Stjepana Bobeka sa najviše golova u državnom timu, postavljen pre 63 godine.

Imajući u vidu da i u Čempionšipu niko ne može da ga zaustavi, ovo bi zaista mogla da bude još jedna velika sezona za momka iz Smedereva.



Kakvo veče za Fulam i Aleksandra Mitrovića. Krejven Kotidž je ponovo imao privilegiju da se pokloni heroju, srpskom reprezentativcu koji je premijernim het-trikom u sezoni ukrasio trijumf nad Lutonom (3:2) i povratak u borbu za plasman u plej-of. Sve je večeras išlo sjajnog Mitrovića, dva gola nogom, jedan glavom, sve u maniru rasnih centarforova kave Englezi vole.

A navijači Fulama prosto obožavaju Srbina. To su i pokazali i u 16. minutu kada su oduševljeni poskočili posle sjajnog udarca Mitrovića sa 17 metara za 1:0. Asistirao mu je Ivan Kavaleiro. Ponovo je nekadašnji golgeter Partizana naterao raju da mu aplaudira početkom drugog poluvremena, u 53. minutu kada je sjajno reagovao na pas Bobija Rida. 

Uporni Luton vratio se u meč na tren u 60. minutu nakon što je Pots na drugoj strani pogodio za 2:1, ali je taj osećaj zadovoljstva tarajao vrlo kratko. Ponovo je Mitrović bio neumoljiv, posle još jedne lepe akcije i centaršuta Džoa Brajana glavom je zakucao loptu u mrežu Šeširdžija za 3:1. Gosti su do kraja smanjili rezultat, ali nisu time uspeli da otmu slavu glavnoj faci u Londonu večeras.

Istu tu loptu poneo je sigurno kući posle utakmice, ali od het-trika mnogo će ga više radovati generalni utisak koji je ostavio na englesku javnost. Svi izveštači sa ovog meča pišu da je valjda sada svima jasno da je Mitrović prerastao Čempionšip. Srbin je večeras postao prvi igrač koji je stigao do dvocifrenog broja golova (11) u najboljoj drugoj ligi na svetu.

Istovremeno, izjednačio je već posle tri meseca prošlogodišnji rekord u Premijer ligi (11 golova) i nedostaju mu još samo dva pogotka pa da nadmaši svoj dosadašnji najbolji skor otkako je došao u Englesku iz sezone 2017/18. kada je postigao 12 komada i to za prolećnu polusezonu baš u Fulamu.

Mitrović definitivno igra možda i sezonu klarijere pošto je het-trikom protiv Lutona zaokružio još jedan sjajan učinak - 17 golova na 17 utakmica zbirno za Fulam i srpsku reprezentaciju ove sezone. Realno, ne postoji bolji srpski špic od njega u ovom trenutku. Tačka!    

ENGLESKA 1 - 13. kolo

Utorak

Birmingem - Blekburn 1:0 (1:0)
Milvol - Kardif 2:2 (1:1)
Kvins Park Rendžers - Reding 2:2 (1:1)
Šefild Venzdej - Stouk 1:0 (1:0)
Svonsi - Brentford 0:3 (0:2)
Preston - Lids 1:1 (0:0)
VBA - Barnsli 2:2 (0:2)

Sreda

Bristol Siti - Čarlton 2:1 (0:0)
Derbi - Vigan 1:0 (0:0)
Fulam - Luton 3:2 (1:0)
Hadersfild - Midlzbro 0:0
Notingem Forest - Hal 1:2 (0:1)



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar