ЛЕ: Како ће Јунајтед почети у Београду?

Тројица тинејџера, искусан везни ред, Марсијал у шпицу. . .  Оле Гунар Солскјер хтео - не хтео мора да ротира. . .

Фудбал 23.10.2019 | 23:50
ЛЕ: Како ће Јунајтед почети у Београду?
Нико није очекивао да ће Манчестер Јунајтед на мегдан Партизану у најјачем саставу, али Оле Гунар Солскјер ипак има непланиране проблеме са саставом. На листу од пети играча који неће конкурисати за стартних 11 (Давид де Хеа, Пол Погба, Немања Матић, Аксел Туанзебе и Лук Шо; Фосу Менсах и Ерик Баји су већ дуже време ван терена због тежих повреда), дописано је још једно име - Диого Далот. Из тог разлога Норвежанин ће на терен морати да пошаље стартног десног бека Арона Ван Бисаку, ког је планирао да одмара. 

Како јавља манцхестеревенингнеwс који детаљно прати ситуацију у клубу са Олд Трафорда и који има извештаче у Београду, Солскјеров највећи проблем нису повреде, није ни чињеница да је екипа већ дужи период у кризи (у серији су од четири меча без победе), већ  низ од четири гостовања у само 10 дана?! 

Из тог разлога ротације су нешто што је немогуће избећи. И опет, све у мери у којој здравствени билтен налаже...

Наводи се да ће Јунајтед у Београду играти без седморице фудбалера који су почели против Ливерпула протеклог викенда и успели да узму бод прваку Европе и лидеру Премијер лиге. У питању су голман Де Хеа, штопери Мегвајер и Линделеф, искусни бек Ешли Јанг, везисти Данијел Џејмс и Андреас Переира, те први нападач Маркус Рашфорд.

Ван Бисака стицајем околности мора да игра, јер су у последњи час отпали Туанзебе и Далот. Њему би у задњој линији друштво требало да праве (као штопери) Фил Џонс и Маркос Рохо, односно као други бек 19-годишњи Брендон Вилијамс. Као последњи бедем, иза њих, наћи ће се искусни Серхио Ромеро.

Да здравствени билтен бољи Солскјер би вероватно одморио и Скота Мектоминеја. Овако, млади централни дефанзивац играће у пару на средини са Бразилцем Фредом, док ће испред њих дејствовати Хуан Мата.

Солскјер ће на крила вероватно послати Мејсона Гринвуда и Џесија Лингарда (Тахит Чонг је све до поласка био виђен као стартер, али на крају се није нашао на аеродрому), а као најистуренији шансу ће добити Антони Марсијал коме су минути неопходни како би се вратио у ритам након дуже паузе због повреде...

Енглези пишу и о варијанти са тројицом позади, као против Ливерпула. У том случају Линделеф би се придружио Џонсу и Роху. Бекови остају исти - Ван Бисака и Вилијамс. Ако би Солскјер одлучио да одмори и Фреда, његово место заузео би још један тинејџер - Џејмс Гарнер. 

Тада би дошло и до одређених померања у самој навали, па би та друга опција овако изгледала:



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар