LE: Kako će Junajted početi u Beogradu?

Trojica tinejdžera, iskusan vezni red, Marsijal u špicu. . .  Ole Gunar Solskjer hteo - ne hteo mora da rotira. . .

Fudbal 23.10.2019 | 23:50
LE: Kako će Junajted početi u Beogradu?
Niko nije očekivao da će Mančester Junajted na megdan Partizanu u najjačem sastavu, ali Ole Gunar Solskjer ipak ima neplanirane probleme sa sastavom. Na listu od peti igrača koji neće konkurisati za startnih 11 (David de Hea, Pol Pogba, Nemanja Matić, Aksel Tuanzebe i Luk Šo; Fosu Mensah i Erik Baji su već duže vreme van terena zbog težih povreda), dopisano je još jedno ime - Diogo Dalot. Iz tog razloga Norvežanin će na teren morati da pošalje startnog desnog beka Arona Van Bisaku, kog je planirao da odmara. 

Kako javlja manchestereveningnews koji detaljno prati situaciju u klubu sa Old Traforda i koji ima izveštače u Beogradu, Solskjerov najveći problem nisu povrede, nije ni činjenica da je ekipa već duži period u krizi (u seriji su od četiri meča bez pobede), već  niz od četiri gostovanja u samo 10 dana?! 

Iz tog razloga rotacije su nešto što je nemoguće izbeći. I opet, sve u meri u kojoj zdravstveni bilten nalaže...

Navodi se da će Junajted u Beogradu igrati bez sedmorice fudbalera koji su počeli protiv Liverpula proteklog vikenda i uspeli da uzmu bod prvaku Evrope i lideru Premijer lige. U pitanju su golman De Hea, štoperi Megvajer i Lindelef, iskusni bek Ešli Jang, vezisti Danijel Džejms i Andreas Pereira, te prvi napadač Markus Rašford.

Van Bisaka sticajem okolnosti mora da igra, jer su u poslednji čas otpali Tuanzebe i Dalot. Njemu bi u zadnjoj liniji društvo trebalo da prave (kao štoperi) Fil Džons i Markos Roho, odnosno kao drugi bek 19-godišnji Brendon Vilijams. Kao poslednji bedem, iza njih, naći će se iskusni Serhio Romero.

Da zdravstveni bilten bolji Solskjer bi verovatno odmorio i Skota Mektomineja. Ovako, mladi centralni defanzivac igraće u paru na sredini sa Brazilcem Fredom, dok će ispred njih dejstvovati Huan Mata.

Solskjer će na krila verovatno poslati Mejsona Grinvuda i Džesija Lingarda (Tahit Čong je sve do polaska bio viđen kao starter, ali na kraju se nije našao na aerodromu), a kao najistureniji šansu će dobiti Antoni Marsijal kome su minuti neophodni kako bi se vratio u ritam nakon duže pauze zbog povrede...

Englezi pišu i o varijanti sa trojicom pozadi, kao protiv Liverpula. U tom slučaju Lindelef bi se pridružio Džonsu i Rohu. Bekovi ostaju isti - Van Bisaka i Vilijams. Ako bi Solskjer odlučio da odmori i Freda, njegovo mesto zauzeo bi još jedan tinejdžer - Džejms Garner. 

Tada bi došlo i do određenih pomeranja u samoj navali, pa bi ta druga opcija ovako izgledala:



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar