В.Д. тренера Звезде: Није ми први пут, спреман сам!

Привремени шеф стручног штаба црвено-белих предводиће екипу против Барселоне без Дерика Брауна, а можда и без Џејмса Гиста у саставу.

Кошарка 23.10.2019 | 21:45
В.Д. тренера Звезде: Није ми први пут, спреман сам!
Андрија Гавриловић, дојучерашњи први асистент Милана Томића, преко ноћи се нашао у веома специфичној ситуацији.

С обзиром на растанак Звезде и тренера који га је довео у клуб, Гавриловић је "ускочио" у позицију вршиоца дужности шефа стручног штаба, па ће у четвртак он извести екипу на меч против снажне Барселоне.

У тој улози, он је у среду говорио пре тренинга у хали "Пионир", уз напомену да нема потребе да превише говори о наредном ривалу, који долази са перфектним скором (3-0), јасном амбицијом и познатим српским стручњаком на клупи - Светиславом "Каријем" Пешићем.

"За нас утакмица Евролиге значи могућност да нападнемо победу, да сваку пробамо да узмемо за себе. Имамо за противника Барселону, у овом тренутку ми то пред вама олакшава посао, јер не морам да вам објашњавам амбиције и то како је направљена екипа. Без обзира на то, верујемо да у свакој утакмици Евролиге можемо да нападнемо победу, поготово уз додатну енергију домаћег терена", изјавио је Гавриловић.

Како из личног угла дочекује меч против Барсе?

"Није ми први пут. Ако никад нисам био главни тренер целе сезоне, имао сам прилику да стојим усправно поред терена у неким ситуацијама. Сигурно да није то било на овом нивоу, међутим кад неко ради овај посао треба да буде спреман, да очекује и да покаже да је спреман. Тако се припремам и мислим да сутра не би требало да буде неких великих проблема да се адаптирам уз помоћ играча, стручног штаба, клуба и публике", додао је Гавриловић.

В.Д. шефа струке црвено-белих говорио је и о проблемама са повредама, због којих је неизвестан наступ Џејмса Гиста, док сигурно неће наступити Дерик Браун и Огњен Кузмић, за чији је повратак још рано.

"Та ситуација је мало компликована. Неизвестан је Гист јер јуче није одрадио комплетан тренинг, већ само део тренинга. Кузмић се враћа у тим и у рад на тренингу, али још није близу оптималне форме. Дерик Браун, као што је већ речено, тренутно не тренира са тимом, зато што је у процесу лечења повреде и још најмање пар недеља неће бити на располагању. То су прогнозе за његов излазак на терен са екипом", додао је Гавриловић.

С обзиром на то да је Барселонин лет заказан за среду увече, Каталонци нису тренирали, већ ће у четвртак ујутру на паркету "Пионира" имати шутерски тренинг.

Дуел Звезда - Барса почеће у 21 час.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар