V.D. trenera Zvezde: Nije mi prvi put, spreman sam!

Privremeni šef stručnog štaba crveno-belih predvodiće ekipu protiv Barselone bez Derika Brauna, a možda i bez Džejmsa Gista u sastavu.

Košarka 23.10.2019 | 21:45
V.D. trenera Zvezde: Nije mi prvi put, spreman sam!
Andrija Gavrilović, dojučerašnji prvi asistent Milana Tomića, preko noći se našao u veoma specifičnoj situaciji.

S obzirom na rastanak Zvezde i trenera koji ga je doveo u klub, Gavrilović je "uskočio" u poziciju vršioca dužnosti šefa stručnog štaba, pa će u četvrtak on izvesti ekipu na meč protiv snažne Barselone.

U toj ulozi, on je u sredu govorio pre treninga u hali "Pionir", uz napomenu da nema potrebe da previše govori o narednom rivalu, koji dolazi sa perfektnim skorom (3-0), jasnom ambicijom i poznatim srpskim stručnjakom na klupi - Svetislavom "Karijem" Pešićem.

"Za nas utakmica Evrolige znači mogućnost da napadnemo pobedu, da svaku probamo da uzmemo za sebe. Imamo za protivnika Barselonu, u ovom trenutku mi to pred vama olakšava posao, jer ne moram da vam objašnjavam ambicije i to kako je napravljena ekipa. Bez obzira na to, verujemo da u svakoj utakmici Evrolige možemo da napadnemo pobedu, pogotovo uz dodatnu energiju domaćeg terena", izjavio je Gavrilović.

Kako iz ličnog ugla dočekuje meč protiv Barse?

"Nije mi prvi put. Ako nikad nisam bio glavni trener cele sezone, imao sam priliku da stojim uspravno pored terena u nekim situacijama. Sigurno da nije to bilo na ovom nivou, međutim kad neko radi ovaj posao treba da bude spreman, da očekuje i da pokaže da je spreman. Tako se pripremam i mislim da sutra ne bi trebalo da bude nekih velikih problema da se adaptiram uz pomoć igrača, stručnog štaba, kluba i publike", dodao je Gavrilović.

V.D. šefa struke crveno-belih govorio je i o problemama sa povredama, zbog kojih je neizvestan nastup Džejmsa Gista, dok sigurno neće nastupiti Derik Braun i Ognjen Kuzmić, za čiji je povratak još rano.

"Ta situacija je malo komplikovana. Neizvestan je Gist jer juče nije odradio kompletan trening, već samo deo treninga. Kuzmić se vraća u tim i u rad na treningu, ali još nije blizu optimalne forme. Derik Braun, kao što je već rečeno, trenutno ne trenira sa timom, zato što je u procesu lečenja povrede i još najmanje par nedelja neće biti na raspolaganju. To su prognoze za njegov izlazak na teren sa ekipom", dodao je Gavrilović.

S obzirom na to da je Barselonin let zakazan za sredu uveče, Katalonci nisu trenirali, već će u četvrtak ujutru na parketu "Pionira" imati šuterski trening.

Duel Zvezda - Barsa počeće u 21 čas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar