ЛЕ: Солскјер причао о Партизану, расизму и "љевици" Тошића!

Енглези испитивали Солскјера о расизму, он говорио о левици Тошића! "Само да зауставимо његову левицу, јер му је то највећи квалтет. . . ", казао је Оле Гунар Солскјер о Зорану Тошићу кога је и сам тренирао у резервама Манчестер јунајтеда пре десетак година.

Фудбал 23.10.2019 | 21:05
ЛЕ: Солскјер причао о Партизану, расизму и "љевици" Тошића!
Манчестер јунајтед у Хумској!

Славни енглески клуб гостује у Београду први пут од 1966. године, када се са Партизаном срео у полуфиналу Купа шампиона - и тада су црно-бели прошли у финале, а 53 године поново ће "укрстити копља" у 3. колу Лиге Европе...

Саво Милошевић је уз велико уважавање противника говорио на данашњој конференцији за медије, а истом мером узвратио је и Оле Гунар Солскјер.

"Гледали смо доста Партизанових утакмица, чак и уживо проитв Молдеа мог бившег тима, који и даље пратим, Разговарао сам са тренером Молдеа, причао и са Тошићем, који је фантастичан момак, има одличну леву ногу... Само да засуатвимо његову левицу, јер му је то највећи квалтет. Видели смо све о Партизану, који игра брзо и има копрулентног нападача, али и два, три талентована момка", биле су прве речи Норвежанина на клупи Манчестер јунајтеда.

Сем тога, било је врло мало питања о фудбалу пошто су колеге из Енглеске потенцирале оне о расизму, чак и после одговора тренера Јунајтеда да верује да ће бити "празник фудбала" у Хумској.

Ипак, било је "изузетака" као питање о важности Лиге Европе за његов тим.

"Важно нам је ово такмичење. Последњи пут кад смо били у њему освојили смо га. Лига шампиона је циљ, небитно да ли кроз пласман у Премијер лиги или кроз Лигу Европе. Само што у овом такмичењу нема гаранција. Тек је новембар, далеко је мај", одговорио је "ОГС".

Истакао је да је одлучено да се Немања Матић опоравља у Дубаију због другачијих услова него у Карингтону (њихов тренинг центар), док је одлучено да Давид де Хеа не долази у Београд из превентивних разлога, односно да ће бранити у Премијер лиги већ за викенд.

ХАРИ МЕГВАЈЕР

"Није нам прјатно што нисмо одавно победили у госитма. Сад имамо четири везана гостовања, надам се да ћемо од сутра покушати да кренемо у тај низ тријумфа. Потписао сам за Манчестер баш зато што желим да играм утакмице под великим протиском. То је изазов за мене", рекао је најскупљи штопер света.

На питање о доласку Харија Кејна одговорио је дипломатски, казавши да верује у своје играче, док је конкретнији био када је упитан за серију од 11 мечева без победе у гостима.

"И сами себи постављамо питање зашто је то тако. Морамо то што пре да решимо. Кад сам дошао везали смо доста победа у гостима, а касније ниједну. Видећемо како то да решимо", казао је Оле Гунар Солскјер на конференцији пред утакмицу с Партизаном.

Подсетимо, меч се игра у четвртак од 18.55 уз директан пренос на Арена Спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар