LE: Solskjer pričao o Partizanu, rasizmu i "ljevici" Tošića!

Englezi ispitivali Solskjera o rasizmu, on govorio o levici Tošića! "Samo da zaustavimo njegovu levicu, jer mu je to najveći kvaltet. . . ", kazao je Ole Gunar Solskjer o Zoranu Tošiću koga je i sam trenirao u rezervama Mančester junajteda pre desetak godina.

Fudbal 23.10.2019 | 21:05
LE: Solskjer pričao o Partizanu, rasizmu i "ljevici" Tošića!
Mančester junajted u Humskoj!

Slavni engleski klub gostuje u Beogradu prvi put od 1966. godine, kada se sa Partizanom sreo u polufinalu Kupa šampiona - i tada su crno-beli prošli u finale, a 53 godine ponovo će "ukrstiti koplja" u 3. kolu Lige Evrope...

Savo Milošević je uz veliko uvažavanje protivnika govorio na današnjoj konferenciji za medije, a istom merom uzvratio je i Ole Gunar Solskjer.

"Gledali smo dosta Partizanovih utakmica, čak i uživo proitv Moldea mog bivšeg tima, koji i dalje pratim, Razgovarao sam sa trenerom Moldea, pričao i sa Tošićem, koji je fantastičan momak, ima odličnu levu nogu... Samo da zasuatvimo njegovu levicu, jer mu je to najveći kvaltet. Videli smo sve o Partizanu, koji igra brzo i ima koprulentnog napadača, ali i dva, tri talentovana momka", bile su prve reči Norvežanina na klupi Mančester junajteda.

Sem toga, bilo je vrlo malo pitanja o fudbalu pošto su kolege iz Engleske potencirale one o rasizmu, čak i posle odgovora trenera Junajteda da veruje da će biti "praznik fudbala" u Humskoj.

Ipak, bilo je "izuzetaka" kao pitanje o važnosti Lige Evrope za njegov tim.

"Važno nam je ovo takmičenje. Poslednji put kad smo bili u njemu osvojili smo ga. Liga šampiona je cilj, nebitno da li kroz plasman u Premijer ligi ili kroz Ligu Evrope. Samo što u ovom takmičenju nema garancija. Tek je novembar, daleko je maj", odgovorio je "OGS".

Istakao je da je odlučeno da se Nemanja Matić oporavlja u Dubaiju zbog drugačijih uslova nego u Karingtonu (njihov trening centar), dok je odlučeno da David de Hea ne dolazi u Beograd iz preventivnih razloga, odnosno da će braniti u Premijer ligi već za vikend.

HARI MEGVAJER

"Nije nam prjatno što nismo odavno pobedili u gositma. Sad imamo četiri vezana gostovanja, nadam se da ćemo od sutra pokušati da krenemo u taj niz trijumfa. Potpisao sam za Mančester baš zato što želim da igram utakmice pod velikim protiskom. To je izazov za mene", rekao je najskuplji štoper sveta.

Na pitanje o dolasku Harija Kejna odgovorio je diplomatski, kazavši da veruje u svoje igrače, dok je konkretniji bio kada je upitan za seriju od 11 mečeva bez pobede u gostima.

"I sami sebi postavljamo pitanje zašto je to tako. Moramo to što pre da rešimo. Kad sam došao vezali smo dosta pobeda u gostima, a kasnije nijednu. Videćemo kako to da rešimo", kazao je Ole Gunar Solskjer na konferenciji pred utakmicu s Partizanom.

Podsetimo, meč se igra u četvrtak od 18.55 uz direktan prenos na Arena Sport 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar