Премијер лига им је монотона!

Улажу 350. 000. 000€ да би гледали НБА? Газде шампиона Премијер лиге имају баш велике планове за улагања у наредном периоду.

Кошарка 24.10.2019 | 19:43
Премијер лига им је монотона!
Манчестер сити наставља да помера границе. Њихови богати власници из Абу Дабија, компанија "Сити Фудбал Груп", улагали су у претходних 11 година милијарде фунти не би ли од "грађана" направили један од најбољих клубова на планети.

Сада су, чини се, спремни да оду корак даље - изван фудбала.

Како преноси британски "Сан", Манчестер сити планира да изгради арену у вриједности од 350.000.000 евра и то поред стадиона "Етихад"!

Након што су 2013. године отворили нови клупски центар, са најмодернијом фудбалском академијом, сада је на ред дошао нови пројекат.

Поред "Етихада" би требало да буде изграђена арена капацитета 21.000 мјеста и консултације са јавношћу су већ почеле, а наводи се да ће та арена служити за концерте, НБА утакмице и УФЦ борбе!

НБА утакмице су се раније већ одржавале у Енглеској, тачније у Лондону, али очигледно у Ситију постоје намјере да добију и организацију мечева у Манчестеру.

Уколико "грађани" добију дозволу, они ће изградити најмодернију арену у којој ће се одржавати бројни врхунски догађаји и утакмице НБА лиге су високо на листи приоритета.

Манчестер сити би од такве арене могао да зарађује милионе сваке године, а истиче се да ће за њену изградњу бити потребне три године.

Ипак, није да су сви одушевљени овом замисли, јер су управници "Манчестер Арене" забринути да би овај нови објекат могао да им одузме велики број догађаја и измјести их из центра града у источни Манчестер.

Манчестер сити је, наводи "Сан", у претходним годинама инвестирао око пола милијарде евра у тај део града, а осим арене, планира се и изградња 5.000 станова приступачних цена, како би се додатно помогла локална заједница.

"Сан" је чак објавио и прве скице како би арена требало да изгледа као и њену локацију у односу на стадион "Етихад". 

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар