Premijer liga im je monotona!

Ulažu 350. 000. 000€ da bi gledali NBA? Gazde šampiona Premijer lige imaju baš velike planove za ulaganja u narednom periodu.

Košarka 24.10.2019 | 19:43
Premijer liga im je monotona!
Mančester siti nastavlja da pomera granice. Njihovi bogati vlasnici iz Abu Dabija, kompanija "Siti Fudbal Grup", ulagali su u prethodnih 11 godina milijarde funti ne bi li od "građana" napravili jedan od najboljih klubova na planeti.

Sada su, čini se, spremni da odu korak dalje - izvan fudbala.

Kako prenosi britanski "San", Mančester siti planira da izgradi arenu u vrijednosti od 350.000.000 evra i to pored stadiona "Etihad"!

Nakon što su 2013. godine otvorili novi klupski centar, sa najmodernijom fudbalskom akademijom, sada je na red došao novi projekat.

Pored "Etihada" bi trebalo da bude izgrađena arena kapaciteta 21.000 mjesta i konsultacije sa javnošću su već počele, a navodi se da će ta arena služiti za koncerte, NBA utakmice i UFC borbe!

NBA utakmice su se ranije već održavale u Engleskoj, tačnije u Londonu, ali očigledno u Sitiju postoje namjere da dobiju i organizaciju mečeva u Mančesteru.

Ukoliko "građani" dobiju dozvolu, oni će izgraditi najmoderniju arenu u kojoj će se održavati brojni vrhunski događaji i utakmice NBA lige su visoko na listi prioriteta.

Mančester siti bi od takve arene mogao da zarađuje milione svake godine, a ističe se da će za njenu izgradnju biti potrebne tri godine.

Ipak, nije da su svi oduševljeni ovom zamisli, jer su upravnici "Mančester Arene" zabrinuti da bi ovaj novi objekat mogao da im oduzme veliki broj događaja i izmjesti ih iz centra grada u istočni Mančester.

Mančester siti je, navodi "San", u prethodnim godinama investirao oko pola milijarde evra u taj deo grada, a osim arene, planira se i izgradnja 5.000 stanova pristupačnih cena, kako bi se dodatno pomogla lokalna zajednica.

"San" je čak objavio i prve skice kako bi arena trebalo da izgleda kao i njenu lokaciju u odnosu na stadion "Etihad". 

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar