Јединствен случај у БиХ, али и свијету!

Први тим угашен, други гази редом! Слога из Горњег Црњелова одустала је почетком сезоне од Прве лиге Републике Српске, али зато други тим некадашњег полуфиналисте Купа БиХ гази ка вишем рангу.

Фудбал 24.10.2019 | 19:24
Јединствен случај у БиХ, али и свијету!
У Фудбалском клубу Слога из Горњег Црњелова пред почетак сезоне одлучили су да неколицину играча из прошле сезоне, у којој је остварен сјајан успјех - полуфинале Купа БиХ и освојена вицешампионска титула у Првој лиги Републике Српске (одмах иза новог премијерлигаша Борца), региструју за други тим овог семберског клуба, који се такмичи у Подручној лиги Семберија (четврта лига Републике Српске, а пети ранг у БиХ).

Недуго након старта првенства у Првој лиги Републике Српске, екипа из Горњег Црњелова одлучила је да иступи из такмичења, па је највиши ранг фудбала Српске остао са свега девет екипа.

У двије до тада одигране утакмице, подмлађени тим Слоге, у којем су већински наступали кадети и јуниори, уписао је два изузетно висока пораза, 0:8 против Текстилца из Дервенте, а затим 0:10 против бањалучког Жељезничара.

Тако је прва екипа Слоге практично угашена, док је истовремено други тим кренуо да гази противнике у четвртолигашком друштву.

Слога је до сада савладала све противнике, уз максимална 24 бода у досадашњих осам кола и гол-разлику 39:3, те тако најавила пласман у виши ранг, трећу годину заредом!

Такође, некада нижелигаш, под вођством предсједника Златка Крбањевића, био је јединствен по томе што је као ријетко ко имао прилику да припреме обавља у Анталији.

Наиме, прије само двије године, овај тим играо је у шестом рангу такмичења, Другој Општинској лиги Бијељина, али је за двије сезоне успио да прескочи два ранга.

Клуб из Горњег Црњелова постао је препознатљив по освајању шампионских титула у свим лигама, јер је и прва екипа за пет година стигла од шесте до Прве лиге РС, прије него што је револтирана стањем у фудбалу Српске одлучила да иступи из прволигашког друштва.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар