Jedinstven slučaj u BiH, ali i svijetu!

Prvi tim ugašen, drugi gazi redom! Sloga iz Gornjeg Crnjelova odustala je početkom sezone od Prve lige Republike Srpske, ali zato drugi tim nekadašnjeg polufinaliste Kupa BiH gazi ka višem rangu.

Fudbal 24.10.2019 | 19:24
Jedinstven slučaj u BiH, ali i svijetu!
U Fudbalskom klubu Sloga iz Gornjeg Crnjelova pred početak sezone odlučili su da nekolicinu igrača iz prošle sezone, u kojoj je ostvaren sjajan uspjeh - polufinale Kupa BiH i osvojena vicešampionska titula u Prvoj ligi Republike Srpske (odmah iza novog premijerligaša Borca), registruju za drugi tim ovog semberskog kluba, koji se takmiči u Područnoj ligi Semberija (četvrta liga Republike Srpske, a peti rang u BiH).

Nedugo nakon starta prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, ekipa iz Gornjeg Crnjelova odlučila je da istupi iz takmičenja, pa je najviši rang fudbala Srpske ostao sa svega devet ekipa.

U dvije do tada odigrane utakmice, podmlađeni tim Sloge, u kojem su većinski nastupali kadeti i juniori, upisao je dva izuzetno visoka poraza, 0:8 protiv Tekstilca iz Dervente, a zatim 0:10 protiv banjalučkog Željezničara.

Tako je prva ekipa Sloge praktično ugašena, dok je istovremeno drugi tim krenuo da gazi protivnike u četvrtoligaškom društvu.

Sloga je do sada savladala sve protivnike, uz maksimalna 24 boda u dosadašnjih osam kola i gol-razliku 39:3, te tako najavila plasman u viši rang, treću godinu zaredom!

Takođe, nekada niželigaš, pod vođstvom predsjednika Zlatka Krbanjevića, bio je jedinstven po tome što je kao rijetko ko imao priliku da pripreme obavlja u Antaliji.

Naime, prije samo dvije godine, ovaj tim igrao je u šestom rangu takmičenja, Drugoj Opštinskoj ligi Bijeljina, ali je za dvije sezone uspio da preskoči dva ranga.

Klub iz Gornjeg Crnjelova postao je prepoznatljiv po osvajanju šampionskih titula u svim ligama, jer je i prva ekipa za pet godina stigla od šeste do Prve lige RS, prije nego što je revoltirana stanjem u fudbalu Srpske odlučila da istupi iz prvoligaškog društva.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar