Ковачу се опет дрма клупа!

Румениге спремио две алтернативе! Бајерн је то, нема мира ни када се победи. . .

Фудбал 24.10.2019 | 18:46
Ковачу се опет дрма клупа!
Бајерн је то. Нема мира ни када се победи. Шампион Немачке је синоћ славио у Пиреју против Олимпијакоса са 3:2 у оквиру трећег кола Лиге шампиона, али то није смањило притисак на тренера Ника Ковача који је све већи. Пораз од Хофенхајма (1:2) и реми са Аугзбургом (2:2), плус пет везаних утакмица на којима је његов тим примио по два гола - што се није десило од сезоне 1987/88 - само појачавају притисак на хрватског тренера.

Извршни потпредседник Карл Хајнц Румениге и спортски директор Хасан Салихамиџић нису имали милости, критиковали су игру екипе још синоћ у Грчкој. Чак и део тима (поједини играчи) сматрају да је тренер критичан. Голман и капитен Мануел Нојер инсистира да тренутне партије нису достојне величине Бајерна, посебно јер се не види никакав напредак у игри, а забрињава га и понашање одбране.

Зато је данас реаговао и Румениге и послао јавну поруку играчима, коју би најпре тренер морао први да схвати. Да не би летео...

"Желим да напоменем свима да морају у суботу против Униона из Берлина да изађу на терен са највећим могућим фокусом и мотивацијом. Морамо да освојимо три бода и да се вратимо на врх табеле јер је то једино место на којем Бајерн треба да буде", јасна је порука клупског челника, коју преноси Билд.

Занимљива сазнања изнео је и увек добро обавештени уредник Спорт Билда Кристијан Фалк.

Немачки новинар је објавио данас да Ковачев највећи заштитник, председник Ули Хенес, напушта позицију 15. новембра и препушта вођење клуба управо "незгодном" Руменигеу. Карл Хајнц нимало није наклоњен Ковачу, константно га критикује још од прошле сезоне и уколико се лоши резултати наставе уследиће смена хрватског тренера. А чак ну је спремио и алтернативу, а то је Ралф Рангник.

До минулог лета тренер РБ Лајпцига, пре тога спортски директор и један од најцењенијих фудбалских стурчњака у Немачкој високо се котира у Минхену, али је потенцијални проблем Бајерна чињеница да га и Манчестер Јунајтед жели као потенцијалну замену за Олеа Гунара Солскјера. То и није неко влеико изненађење пошто је Рангник енглески ђак који се школовао на Острву, а у једном тренутку је преговарао и са ФА Енглеске како би постао селектор Гордог Албиона пре него што су запослили Герета Саутгејта.

Друга опција која се разматра у Минхену је Ерик тен Хаг. Сјајни тренер Ајакса афирмисао се као тренер омладинаца Бајерна у време док је Пеп Гвардиола шефовао у Минхену, али је проблем што Холанђанин није спреман да напусти Амстердам усред сезоне већ би евентуално да преговара следећег лета са новим послодавцима.

Како било, биће ово занимљивих пар дана у Минхену, а суботња утакмица са Унионом могла би много тога новог да нам открије.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар