Kovaču se opet drma klupa!

Rumenige spremio dve alternative! Bajern je to, nema mira ni kada se pobedi. . .

Fudbal 24.10.2019 | 18:46
Kovaču se opet drma klupa!
Bajern je to. Nema mira ni kada se pobedi. Šampion Nemačke je sinoć slavio u Pireju protiv Olimpijakosa sa 3:2 u okviru trećeg kola Lige šampiona, ali to nije smanjilo pritisak na trenera Nika Kovača koji je sve veći. Poraz od Hofenhajma (1:2) i remi sa Augzburgom (2:2), plus pet vezanih utakmica na kojima je njegov tim primio po dva gola - što se nije desilo od sezone 1987/88 - samo pojačavaju pritisak na hrvatskog trenera.

Izvršni potpredsednik Karl Hajnc Rumenige i sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu imali milosti, kritikovali su igru ekipe još sinoć u Grčkoj. Čak i deo tima (pojedini igrači) smatraju da je trener kritičan. Golman i kapiten Manuel Nojer insistira da trenutne partije nisu dostojne veličine Bajerna, posebno jer se ne vidi nikakav napredak u igri, a zabrinjava ga i ponašanje odbrane.

Zato je danas reagovao i Rumenige i poslao javnu poruku igračima, koju bi najpre trener morao prvi da shvati. Da ne bi leteo...

"Želim da napomenem svima da moraju u subotu protiv Uniona iz Berlina da izađu na teren sa najvećim mogućim fokusom i motivacijom. Moramo da osvojimo tri boda i da se vratimo na vrh tabele jer je to jedino mesto na kojem Bajern treba da bude", jasna je poruka klupskog čelnika, koju prenosi Bild.

Zanimljiva saznanja izneo je i uvek dobro obavešteni urednik Sport Bilda Kristijan Falk.

Nemački novinar je objavio danas da Kovačev najveći zaštitnik, predsednik Uli Henes, napušta poziciju 15. novembra i prepušta vođenje kluba upravo "nezgodnom" Rumenigeu. Karl Hajnc nimalo nije naklonjen Kovaču, konstantno ga kritikuje još od prošle sezone i ukoliko se loši rezultati nastave uslediće smena hrvatskog trenera. A čak nu je spremio i alternativu, a to je Ralf Rangnik.

Do minulog leta trener RB Lajpciga, pre toga sportski direktor i jedan od najcenjenijih fudbalskih sturčnjaka u Nemačkoj visoko se kotira u Minhenu, ali je potencijalni problem Bajerna činjenica da ga i Mančester Junajted želi kao potencijalnu zamenu za Olea Gunara Solskjera. To i nije neko vleiko iznenađenje pošto je Rangnik engleski đak koji se školovao na Ostrvu, a u jednom trenutku je pregovarao i sa FA Engleske kako bi postao selektor Gordog Albiona pre nego što su zaposlili Gereta Sautgejta.

Druga opcija koja se razmatra u Minhenu je Erik ten Hag. Sjajni trener Ajaksa afirmisao se kao trener omladinaca Bajerna u vreme dok je Pep Gvardiola šefovao u Minhenu, ali je problem što Holanđanin nije spreman da napusti Amsterdam usred sezone već bi eventualno da pregovara sledećeg leta sa novim poslodavcima.

Kako bilo, biće ovo zanimljivih par dana u Minhenu, a subotnja utakmica sa Unionom mogla bi mnogo toga novog da nam otkrije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar